Onko teillä kesäsuunnitelmia?

"Onko teidän perheellä kesäsuunnitelmia?" Kysymys on todella yleinen tähän aikaan vuodesta. Aika monille se voi olla myös ahdistava kysymys eri syistä. Minullekin se on osittain sellainen - varmaankin siksi, etten oikein tiedä, mitä sillä haetaan.

Tiedän, että kesään osuu monia asioita, jotka ovat vähän liikaa jaksamiselleni. Jos tulee kovin voimakkaita ja pitkiä hellejaksoja, kehoni ei oikein kestä. Suorituskyky laskee väistämättä. 

Sitten on se kaikki muu. Koulu ei enää "viihdytä" lapsia ;) , se on sitten vanhemman tehtävä. Koska lomani alkaa varsin aikaisessa vaiheessa, tiivis lasten kanssa oleminen kuuluu minun tehtäviini. Olen yleensä juhannukseen mennessä oikein väsynyt.

Sitten on raha. Lomasuunnitelmat jakavat suomalaiset perheet ja yksineläjät hyvinkin polarisoituneisiin ryhmiin. Toiset tekevät asioita paljon ja kalliisti. Toiset pohtivat, täytyykö tänäkin kesänä jättää se yksi huvipuistoreissu tekemättä, täytyy varmaan.

Meillä pystytään toteuttamaan tietyt asiat, varmasti suuremmin kuin monet. Se kyllä sitten näkyy tilipussissa elokuussa. Toisaalta läheskään kaikki, mitä tykkäämme tehdä, ei ole millään tavalla kallista, kuten esimerkiksi kirjastossa, luonnossa ja ilmaismuseoissa käynti.

Olen puhunut pitkin matkaa avoimesti lapsille rahasta. Heillä on mielestäni suhteellisen hyvä käsitys, mitä erilaiset asiat maksavat. Unelmat voivat olla isohkoja, mutta molemmat osaavat myös esimerkiksi säästää haluamiinsa asioihin.

Olen pyrkinyt tänä kesänä ennakoimaan muutamia asioita. Touhi menee varsin monen kaverinsa kanssa yhdeksi viikoksi päiväleirille, Hän saa tekemistä ja kavereita, ja iltaisin voimme tehdä vielä jotakin mukavaa jaksamisen mukaan.

Naakka luultavasti rentoilee ja liehuu kavereidensa kanssa. Naakalla ei tällä hetkellä ole oikein mitään liikuntaharrastusta, se asia on vähän mietinnässä. Olen sanonut, että jos ei muuta, niin lenkille ja luontoon voisi lähteä. Katsotaan, mitä käy. Ainakin liikuntatunnit ovat menneet tänä vuonna aiempaa reilusti paremmalla asenteella <3

Minä itse tulen käymään mahdollisuuksien mukaan salilla koko kesän. Huomasin tauon aikana, etten kestä kipuja, joita ilman treeniä oleminen erityisesti yläselkääni tuo. Myös puutarhapalstalla tulee liikuttua.

Kaikkea ei voi ennakoida, enkä haluakaan. On myös ihanaa, kun ei ole mitään erityisiä suunnitelmia. Työvuoden aikana suunnitelmia on liikaakin. Siihen alan kaivata jo taukoa.

 

Kommentit

  1. Joo hiukan inhoan tätä kysymystä lomasuunnitelmista, koska itse olen sellainen, etten oikein suunnittele lomille mitään. Koskaan. Olen niin kotona viihtyvä, että matkat tuntuvat enemmän rasittavilta kuin rentouttavilta.

    Eihän tuosta kysymyksestä tarvitsisi ahdistua, mutta joku alemmuuskompleksi siitä usein käynnistyy. Että olenpa nyt huono äiti, kun en ole järjestänyt mitään erityistä. No, on meillä sentään yksi pikku reissu ihan oman paikkakunnan sisällä suunnitteilla.

    Olisi kai hyvä opetella olemaan sinut itsensä kanssa ja antaa itsellensä lupa olla vain kotona, jos se tuntuu itselle parhaalta tavalta lomailla. Vastata vain iloisesti: "Enimmäkseen ollaan vaan kotona, koska me rakastetaan olla kotona." :)

    Lapsena pidin kyllä todella paljon seurakunnan kesäleireistä ja jollekin leirille lapsen voisi laittaa isompana sitten.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua