Toipumista, Naakka 11v ja pieniä edistymisiä puutarhalla

Hiljalleen olemme parantumassa koronasta. Minä (ensin sairastunut) elelen yhä pienemmän flunssan kanssa. Touhi pääsi tällä kertaa helpolla ja on ollut kunnossa jo useamman päivän. Naakalla on ollut vähän takapakkia, samoin isällään.

Palauduin eilen töihin etäpäivän merkeissä. Aikamoisesti oli työtä kerennyt kertyä viikon sairastamisen aikana. Onneksi tähän väliin tulee viikonloppu. Meillä on tänään varsin mukavaa ohjelmaa, toivotaan, että jokainen pystyy nauttimaan siitä parhaalla mahdollisella tavalla.

Muuten olo on aika rähjäinen. Keho on kuin rautakanki, kun ei ole päässyt salille eikä hierontaan. Molempien kanssa täytyy valitettavasti edelleen odottaa, mutta toivottavasti ei nyt enää pitkää aikaa. Huomaan myös, että levätä täytyy joka välissä.

Naakka on koronapäivien aikana kerennyt täyttää 11 vuotta! Se on huikean paljon...no ei onneksi aivan liikaa. Naakka sai syntymäpäivälahjaksi uuden puhelimen. Vanha saatiin 7-vuotislahjaksi, ja se toimii enää jotenkuten. 

Naakka saa vielä juhlia, mutta sattuneesta syystä emme päässeet vielä kaverisynttäreiden järjestämiseen. Naakalla on visio niistäkin, kunhan nyt vahvistuisi ja saisi vähän voimia. Joskus on näinkin. Jotenkin muistuu mieleen, että juuri neljäsluokkalaisena sairastin itsekin paljon.

Touhi pääsi jo onneksi pyöräilemään. Siitä käytiin aika taukoamatta keskustelua niinä päivinä, kun Touhi joutui olemaan sisällä. Hän osaa olla varsin kovapäinen, kun on kyse jostakin asiasta, joka on hänen mielestään epäreilu ;) 

Olen köpötellyt puutarhapalstalle pariin otteeseen. On ollut aika kylmä sää. Meiltä löytyi jääkaapista itäneitä valkosipulinkynsiä, ja koska peurat eivät kuulemma tykkää voimakkaista tuoksuista, aion laittaa tänä kesänä sipulipenkin. 

Myös verkkoa on hankittu, ja kun voimat riittävät, on aika askarrella suojat viinimarjapensaiden ympärille. Luulisin, että tämä onnistuu ensi viikolla. Eipä niistä kauniita tule, mutta nyt täytyy pelastaa mikä pelastettavissa on.

On ollut mukavaa katsella, kun puihin alkaa tulla pienet lehdet. Kevät on luonnosssa ihanan inspiroivaa aikaa. Josko ensi viikko olisi jo suhteellisen terve :) 

PS. Kipu kehossa on itse asiassa "laantunut" erikoiseksi puutuneisuuden tunteeksi. Lihasten avaamisesta tulee mielenkiintoista.

PPS. Lapsilla alkaa olla lukuvuosi lähellä valmista. Toisella on kevätjuhla-esitys, toisella ei. Koulussa ei ole tarpeeksi tilaa joka luokan yleisölle. 

PPPS. Olen todella iloinen "edistyksistä" puutarhapalstalla. Taimiostoksille pitää vielä lähteä, mutta juuri nyt olemme ajan tasalla asioissa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua