Väsymystä ja rauhallisia hetkiä + Naakan kaverisynttärit

 Olen ollut viime aikoina stressaantunut. Viimeiset kuukaudet ovat olleet työteliäitä, ja koko kevättä on varjostanut hengitystieinfektioiden sarja. Tämän tuloksena olen nyt koronasta toipuessa väsynyt sekä henkisesti että fyysisesti.

Mikä neuvoksi? Ei ainakaan itsensä ruoskimista. Se kyllä olisi keino, jonka osaan. Osaan huonommin niin sanottuja itseä kannustavia keinoja. Niitä on kyllä nyt yli nelikymppisenä hyvä alkaa opetella, siis viimeistään.

Kävin eilen hieronnassa. Se vei terävimmän kärjen kivulta. Toivon mukaan pääsen huomenna salille ensimmäistä kertaa noin kuukauteen. Saliharjoittelu pitää omalta osaltaan yllä parempaa tilannetta. Sen poissolon on kyllä huomannut.

Ilokseni Naakan kaverisynttärit tässä viikolla onnistuivat upeasti. Paikalla oli 11 lapsivierasta ja aikuisia. Lasten viihtymiseksi ei tarvinnut tehdä oikein mitään. Sisällä talomme kerhohuoneella tarjottiin herkut, ja lapset leikkivät tyytyväisinä pihaleluilla ja ilman pihaleluja.

Näin suuriin synttäreihin suostuminen oli Naakalle iso juttu. Ilmeisesti hänen kaverinsa intoilivat synttäreistä etukäteen ja saivat Naakan innostumaan <3 Mukaan hän uskalsi kutsua sellaisia kavereita, joihin ei ole aiemmin rohjennut pitää kontaktia. 

Paikalle tulleet aikuiset saivat myös herkkuja ja "Sollit" limen kanssa. Yksikään ei kieltäytynyt tarjoiluista ;) Olen niin iloinen, että juhlat sujuivat hyvin ja erityisesti Naakka oli onnellinen. Touhillakin oli kavereita, sillä myös nuorempia sisaruksia oli paikalla kutsuvieraina.

Tänään on vielä vauhdikasta ohjelmaa tyhy-päivän merkeissä, mutta toivon sieltä palattuani olevani vielä hyvissä voimissa taimien istutusta varten. Ne ovat odotelleet useamman päivän parvekkeella. Kaikkia kylvöjä en saa vielä tehtyä, koska en jaksa tänään lähteä kauppaan.

Koska iltapäivällä olen liikkeellä, otan aamun mahdollisimman rauhallisesti. Sain kuunneltua yhden Satu Rämön dekkarin - siinä oli oikein vetävä juoni. Ehkäpä luen/kuuntelen lähitulevaisuudessa toisenkin. 

Kirjoja on luettu tänä keväänä yhteensä 15. Se on ihan hyvä luku siihen nähden, että "ohjelmassa" on ollut kaikkea muutakin. Täytyy vähän panostaa myös lasten lukemiseen. Aika noloa myöntää, ettei Touhille ole edelleenkään hankittu kirjastokorttia. Naakka on hävittänyt omansa :D On niillä kirjoja ollut siitä huolimatta, mutta minusta tuntuu, että hoidamme asian kesäloman alettua.

PS. On monia tapoja rentoutua. Esimerkiksi kotitöiden teko rauhalliseen tahtiin on ollut minulle yksi hyvistä keinoista. Jos mukana on kiire ja pakko, homma ei toimi - siis rentoutuksen kannalta.

PPS. Kylvin eilen maissin, tai osan siitä. Laitan tänään lisää taimia kasvamaan, koska kokemukseni mukaan vain osa selviää. 

PPPS. Oli muuten aivan hassuntuntuista olla pihajuhlissa kesävaatteissa. Onneksi kysymyksessä olivat ns. iltajuhlat, niin ei tarvinnut pelätä palamista. Tänään onkin sitten toinen juttu. Täytyypä varustautua.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua