Koulu alkaa - millä mielellä?

Muistelen, että varsinkin ala-asteella odotin aina kesäloman lopulla, että koulu alkaa. Se merkitsi ennen kaikkea sitä, että näkisi taas kavereita paremmin. Oli itse koulunkäyntikin ihan odottamisen arvoista, vaikka ei nyt ihan kaikki, mitä koulussa tehtiin.

Jännittämisen aiheitakin oli: lama-ajan lapsena oli ihan aiheellistakin hermoilla, olisiko pulpetti huonokuntoinen, eli käytännössä liian sotkettu ja kaiverrettu. Samalla tapaa moneen kertaan kierrätetyt kirjat saattoivat olla kamalassa kunnossa. Olen kerran pyydettäessä saanut uuden kirjan ja pulpetinkin :D

Koulussa tuoksui myös kesäloman jälkeen tietynlaiselta. En oikein tiedä, mistä se tulee. Ehkä uusista kirjoista, kynistä ja kumeista. 

Hauskinta oli, kun pääsi Tiimariin hankkimaan uusia koulutarvikkeita.

Siitäpä päästään tähän päivään. Kävimme lasten kanssa bussilla hankkimassa koulutarvikkeita. Asia olisi hoitunut lähempääkin, mutta matkaan liittyi myös käynti eläinkaupassa. Eläinkauppoja taas ei ole lähempänä, joten ei kun retkelle.

Naakalle löytyi kyniä ja sen sellaista, Touhille penaali rikki menneen tilalle. Kumpikaan ei nyt tarvinnut uutta reppua. Naakka sai myös paidan ja Touhi bomber-takin. Mikki Hiiri taitaa olla muodissa, se oli molempien vaatteiden aihe.

Huomasin, että lapset "kihisivät" samalla tavalla kuin minä lapsena :) Kysyin myös, odottavatko jo koulun alkua. Kuulemma odottavat, vaikka eivät ihan kaikkea, mikä liittyy kouluun. Sama juttu, meinasin todeta.

Hyvä uutinen on, että nyt syksyllä lasten koulussa on edes hieman enemmän tilaa, kun kuutoset päätettiin siirtää toiseeen toimipisteeseen. Se oli pakkoratkaisu, koska tulevia ykkösiä on jälleen todella paljon. Asuinalueellamme rakennetaan yhä.

Uusi koulu valmistuu sitten vuoden päästä, ja silloin kolmos- ja kutosluokkalaiseni ovat varmasti valmiita "muuttamaan". Nyt ollaan vielä vuosi vanhassa paikassa. Mitäään älytöntä ei ole tänä vuonna odotettavissa, tosin Naakka hermoilee move-mittauksia jo ;) 

Itse odotan tulevaa lukuvuotta ihan tyytyväisenä. Koulu tuo taas päiviin ryhtiä ja lapsille tekemistä. Onneksi ovat saaneet kesälomalla levätä ja kerätä voimia. 

PS. Ei muuten ole Tiimaria vastaavaa ja sen veroista koulutarvikekauppaa enää. 

PPS. Kaupan myyjä vihjaisi, että niitä Mikki Hiiri - aiheisia vaatteita on aikuisillekin. Koska kaappini pursuu tavaraa, en nyt sitten käynyt katsomassa ;) 

PPPS. Olen viime päivinä raivannut tavaraa pois asunnostamme todella kiitettävästi. Silti näyttää, kun mitään ei olisi raivattu, huoh.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua