Raivaushommia ja itsenäisiä lapsia

Kuluva viikko kotona on pitänyt sisällään aika paljon asioiden järjestelyä. Viilennyt keli sopi "aikatauluumme", kun kotona ei ole mitään vilvoitusvälinettä. Harkitsen viilennysalustan hankkimista, siis sellaisen alunperin lemmikkieläimille tarkoitetun...

Lapset ovat tehneet juttuja kavereiden kanssa, ja myös uusia aluevaltauksia. Naakka ja Touhi kävivät kaksin kirjastossa. Se ei sijaitse ihan iisin matkan päässä meiltä, mutta varsinkin Naakka osaa jo katsoa hyvin risteykset ja sen sellaiset.

Samainen Naakka pyöräili tänään kolmen kilometrin matkan ukkia katsomaan, siis ensimmäistä kertaa. Se on hieno askel, kun Naakka alkuun oli sitä mieltä, ettei tykkää pyöräillä eikä aio tehdä sitä juuri ollenkaan tänä kesänä. 

Venäytin pohkeeni mökillä uidessa, ja se oli monta päivää aika kipeä. Nyt se alkaa olla onneksi parempi. Sain oivan muistutuksen, miten hyvä juttu on, kun kävelykyky toimii. Muutaman ensimmäinen päivä oli aika kärvistelyä.

Menin tällä viikolla uudelle salille, kun "varsinainen" on kesällä kiinni. Katsotaan, vaihdanko kokonaan tähän lähempänä kotia olevaan vai en. Tämä on pienempi, mutta monella tapaa ihan ok. Sain tehtyä hyvän treenin. 

Menen luultavasti salille toisen kerran huomenna. Asiakaspalvelu oli harmillisesti kiinni, joten en saanut eilenkään kulkulätkää. Täytynee olla kärsivällinen. Onneksi on kesäloma.

Asioiden järjestely on sisältänyt muun muassa vaatehuoneen raivausta. Sain poistettua aika paljon tavaraa, joka ei vain ole enää käyttökelpoista. Esimerkiksi sillä, kuinka monta kestokassia yksi perhe tarvitsee, on rajansa.

Kokoelmastamme poistui mm. lapsille pieneksi jääneitä ulkovaatteita sekä meidän kaikkien kenkiä. Olin oikeasti hillonnut kaapinperälle aivan ihmeellisiä juttuja. Hämärää, kun en edes kaiken kohdalla muistanut, mistä tavara on peräisin.

Toive on, että saisin tehtyä raivausta vieläkin pidemmälle. Meillä on tällä hetkellä esimerkiksi vuodevaatteita hieman liikaa. Kumpikaan lapsi ei ole vielä siirtynyt täysikokoisiin peittoihin, mutta ehkäpä lastenlakanakokoelmaa voisi jo hieman kaventaa. Ei liikaa, koska oksutaudit...

Huomenna on vaihteeksi luvassa sosiaalista meininkiä. Se ei kyllä tapahdu siellä, missä alunperin suunnittelin. Kuljimme nimittäin huomisen osalta hieman ristiin erään perheystävän kanssa. Sovimme tapaamisen tuonnemmaksi. 

PS. Ilokseni lapset myös lainasivat kirjastosta kirjoja. Niitä on myös jo alettu lukea. Olen itsekin yrittänyt lukea mahdollisimman paljon.

PPS. Yritän nyt kesällä edistää punnerruksia. Kehitys on hidasta.

PPPS. Kotona on paljon raivattavaa, koska kunnolla ei ole raivattu muutamaan vuoteen. Työelämä on vienyt viimeisen kahden vuoden sisällä niin paljon energiaa, ettei jaksamista ole ollut. Nyt on viimein pirteämpi olo.







 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua