Kuumat aallot...


Meillä on tässä lähellä erään vaateliikkeen loppuunmyynti. Valikoima on iso ja mukava, joten olisi kenties hyvä tehdä yksi jos toinenkin löytö. Muuten minulla on vaatetta, mutta takkiosastolla voisi olla täydennettävää.

Kävin eilen kirjastossa hakemassa yhden varautn teoksen. Katselin myös vähän aikaa muita juttuja, mutta en tällä kertaa palannut kotiin ison kirjapinon kanssa. Lapsetkin lainasivat lukemista itse itselleen. Tai...lainasin kyllä yhden ketoruokavaliokirjan. Katsotaan, innostunko.

Menin sen jälkeen sinne vaateliikkeeseen. Katselin vähän aikaa, ja minun tuli pirun kuuma. Niin, kuuma aaltohan se. Minulla on ollut niitä luullakseni noin vuoden verran, ehkä ensimmäinen ilmestyi sitä aiemminkin.

Kun sellainen iskee, tunne on aivan pirun tuskainen. Ei se kauan kestä, ehkä viitisen minuuttia. Kaupasta oli silti pakko päästä pois. Kävin hoitamassa pikapikaa apteekkihommat, mutta sen jälkeen nautin päästessäni pihalle.

Monelle kurjaa, mutta minulle vilpoinen kesäsää on oikein ok ajoittain. Silloin ulkoilmasta saa helpotusta olotilaan. Ilman kuumia aaltojakin minulla on nykyisin aika usein melko lämmin. Jäädyn harvoin.

Lämpimämpi kesäsää on toki myös usein ok, mikäli on mahdollisuus päästä varjoon, uimaan sekä nukkua ilmastoidussa huoneessa. 

Olen sen ikäinen, kuin moni muukin, kun ensimmäiset vaihdevuosioireisiin viittaavat tuntemukset ilmestyvät. Sinänsä homma ei ole yllättävä. Onneksi esimerkiksi työpaikalla on tarjolla vertaistukea. Kotona nyt vähemmän ;) 

En nyt voi sanoa odottaneeni esimerkiksi kuumia aaltoja innolla. Kukapa odottaisi. Koitan suhtautua niihin luonnollisena asiana, mutta enemmän tuo vaivalta vaikuttaa kuin mukavalta kehon toiminnolta. 

Toisaalta, omaan kehoon voi suhtautua armollisesti, ja kuuma aaltokin on osoitus siitä, että asiat ovat kuten pitääkin - olen tietyssä iässä ja kehoni kokee tietynlaisia muutoksia, that`s it. 

Se tarkoittaa tällä hetkellä sitä, että noin 1,5 viikkoa kuukaudesta en ole pms:n takia parhaimmillani ja juurikin kuumia aaltoja tulee helpommin. Asia ei oikein kieltämällä parane, joten täytyy varmaankin antaa tilaa kaikenlaisille tuntemuksille.

Liikuntaa on hyvä harrastaa, ja ruokavalioon pitää kiinnittää huomiota - ei kuitenkaan liian tiukkapipoisesti. Perhe on tärkeä, mutta luulen että lapseni selviävät jo sen aikaa, kun käyn esimerkiksi harrastamassa liikuntaa. 

Sitten täytyy varmasti vain hyväksyä, että välillä on ihan tyhmiä päiviä Onneksi niitä on ollut tähänkin asti, joten olen tottunut :D  

PS. Lähtökohtaisesti odotan vaihdevuosioireista suhteellisen voimakkaita. Käytännössä kaikki hormonaaliset asiat tähän asti ovat olleet oikein tuntuvia.

PPS. Jos oireet kovasti vaivaavat, harkitsen kyllä helpotuksen hakemista niihin. 

PPPS. "Kuumat aallot" voisi myös olla...ties minkälaisen teoksen nimi ;) 






 

Kommentit

  1. Suurin osa kertomistasi oireista johtuu estrogenin puutoksesta. Oireet poistuvat, kun käyt gynekologin vastaanotolla ja otat käyttöön sinulle sopivan hormonikorvaushoidon. Oireet hankaloittavat monella tavalla normaalia elämää. Onneksi on apukeinoja olemassa. Suosittelen lämpimästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, oikeassa varmasti olet :) Harkitsen vielä vähän aikaa, kun lähisuvussa on ollut muun muassa rintasyöpää. Olen vaihdevuosi-ikää katsoen vielä varsin nuori, 42-vuotias, ja hoito kestäisi kohdallani luultavasti aika pitkään. Ennen oitkää se on ajankohtainen kuitenkin. Kysyn asiasta varmaankin seuraavalla gynekäynnillä. Tietämykseni ei välttämättä ole ajantasalla :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua