Viikko lopuillaan

Rva:n näkö alkaa onneksi pikkuhiljaa parantua. Se on oikein hyvä kahdestakin syystä - oireitta on helpompi olla, ja rva ei toivoisi itselleen enää yhtään kummallista sairautta, johon ei useimmissa paikoissa osata sanoa yhtään mitään.

Viimeiset päivät ovat vieneet voimia, mutta eiköhän tämä tästä ala tasoittua. Tänään rva teki normaalit yläselkäharjoitteet ja lisäksi psykologilta lainassa olevan hypnoosirentoutuksen, joka oli ihan mukava, mutta vähän outo (outo ehkä siksi, koska se oli uusi).

Tänään rva ja Naakka saivat porttikiellon kotiin pariksi tunniksi, yhden tietyn joukkuelajipelin vuoksi. Suuntasimme Naakan kanssa ratikalla kahville keskustaan erään sukulaisen kanssa. Kiitos sinulle seurasta, kahvista, laskiaispullasta ja Egg-joogapalikoista - rva tunsi olevansa tänään monellakin tapaa etuoikeutettu!

Huomenna meille tulee kyläilemään kaksikin Naakan kummitätiä, ehkäpä he hoitavatkin Naakan, ja rva voi vain makoilla soffalla...ei vaan, on mukavaa saada seuraa ja vieläpä sellaista, jonka takia ei tarvitse siivota koko kämppää (ihan kuin rva sellaista muulloinkaan tekisi).

Työtä on jäljellä enää viikko. Tällä viikolla työt jäivät silmäongelman takia väliin kahtena päivänä, mutta tänään rva kävi sorvin ääressä jälleen. Varsinaisia työtehtäviä olisi ensi viikolle jäljellä kaksikin, joista varsinkin toinen on jännittävä, sellaista rva ei olekaan aiemmin tehnyt.

Hienoa tämän työkokeilun aikana on ollut huomata, että jos rva treenaa melkein joka päivä, niska kestää n. kymmenen tunnin työviikot. Tämä tarkoittaa, että rva:lla olisi tulevaisuudessa mahdollisuus tehdä ainakin jonkinlaisia osa-aikatöitä, mikäli kroppa kestää.

Ajankohtainen tämä työasia on sitten loppuvuodesta, rva ei vielä tiedä, missä muodossa. Sitä ennen on vuorossa hoitovapaa, kun puoliso palaa töihin puolen vuoden vanhempainvapaan jälkeen. Katsotaan, millainen päivärutiini rva:lle ja Naakalle kevään aikana muodostuu.

Lähitulevaisuuden kannalta hieman mietityttää, miten rva kuntoutuksensa järjestää. Kun rva on päivät vastuussa Naakasta, täytyy hieronnat ja fyssarit miettiä sillä tavalla, että Naakalla on niiden aikana hoitaja tai puoliso on kotona.

Kyllä asiat varmasti järjestyvät, mutta välillä energia on rva:lla niin vähissä, että oikein hirvittää, kun asioita pitää sopia ja suunnitella. Silloin rva ehkä jättäisi mielellään oman kuntoutuksensa väliin, mutta pitääpä kiinnittää huomiota, ettei näin käy.

Oikeastaan rva voisi huolehtia tulevaa hieman vähemmän - asiat kumminkin kulkevat myös ihan omalla painollaan.

Akvaarion kanssa on ollut hieman ongelmia viime aikoina. Kyseessä on se yksi ja sama leväongelma, jonka kanssa rva kamppailee pitämällä akvaarion valoja pois säännöllisin väliajoin. Kalat kyllä voivat ihan hyvin, paitsi että mustatetrakanta on pienentynyt.

Huomenna olisi vuorossa akvaarion siivous, sekin on ollut suunnitelmissa jo monta päivää, mutta koska rva ei ole oikein nähnyt, siivous on jäänyt tekemättä. Korvaukseksi kippasin akvaarioon toukka-aterian perjantai-illan kunniaksi. Kalat, varsinkin neonsateenkaarikalat, olivat oikein tyytyväisiä.

Lemmikkirintamalla ei ole oikeastaan tapahtunut kovinkaan paljon viime aikoina, mutta rva on hiljakseen ruvennut haaveilemaan toisesta, pienemmästä akvaariosta meidän makkariin. Asia on vielä suunnitteluvaiheessa, mutta tarkoitus olisi yrittää, josko saisi ainakin jonkin lajin lisääntymään siinä.

Nyt altaita on kumminkin vain yksi, tässä hieman perjantai-illan riehakkaita tunnelmia:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys