Tyypillinen päivä

Rva on jo pitkään suunnitellut kirjoittaa meidän tyypillisestä päivästä. Aina se on jäänyt, joten nyt seuraa viimein tämä kirjoitus. Täytyy toivoa, että Naakka antaa minun kirjoittaa, sillä hän heräsi juuri päiväunilta ja vaatii kohta välipalaa.

Meidän päivämme on suurin piirtein tällainen:

7.00 miehen herätyskello soi.
7.30 minun herätyskelloni soi ja mies lähtee töihin.
7.00-8.15 Naakka herää (jos Naakka herää ennen herätyskelloani, nousen Naakan kanssa samaan aikaan).

9.00 mennessä aamupala on syöty ja meillä kummallakin on useimmiten vaatteet päällä. Sitten järjestelemme asuntoa yhdessä Naakan kanssa (tai minä järjestelen ja Naakka levittää tavaroita ympäriinsä).
10.00 alkaen olemme jossakin aamupäiväkerhossa kolmena päivänä viikossa.
11.00 Naakka syö ja nukkuu noin puoli kahdestatoista alkaen. Siitä noin kello kahteen minäkin lepään.Välillä Naakka tosin päättää herätä jopa puolen tunnin unien jälkeen.

14.00 Naakka syö välipalaa, sitten taas puuhastellaan jotakin ja lähdetään yleensä ulos hoitamaan asioita ja pienelle kävelylle.
16.15 Naakka syö päivällisen ja menee nukkumaan klo 17 mennessä. Unilta Naakka nousee puoli kuuden ja kuuden välillä. Nämäkin unet menevät välillä huutamiseksi.

17.30 mennessä mies on tullu kotiin, yleensä hän tulee vähän aikaisemmin. Naakka leikkii (eli roikkuu kiinni jommassakummassa meistä...) ja tehdään ruokaa ja sen sellaista.
19.00 siirryn yleensä jumppaamaan, ja minulla menee siinä puolisen tuntia. Usein teen omia juttujani (kuten käyn jopa suihkussa) tässä kohtaa.

20.00 on Naakan iltapuuro Pikku Kakkosen kera (Yle Areenalta). Naakka jaksaa katsoa yhden kymmenen minuutin mittaisen piirretyn ja puuro menee sen kanssa. Sitten Naakka menee kylpyyn tai muuten vain iltatoimiinsa (ei siis todellakaan yksin :D )

21.00 Naakka menee maitopullollisen kanssa nukkumaan. Iltayö on aikaa, jolloin ei välttämättä nukahdeta, heräillään ja tarvitaan lisää maitoa. Aamuyöt Naakka nukkuu yleensä sikeästi, ei kuitenkaan ihan aina.

21.30 ---> Oma aika, juhuu!

Sitten kun ollaan kipeitä (minä, mies tai Naakka), reissussa tai muuten vain poiketaan rytmistä, on kaikki yleensä vähän hankalampaa. Viime viikkoina tappelin niskan kanssa, joka on nyt onneksi parempi, ei mennyt ollenkaan sulavasti. Samoin, kun Naakalle tulee hampaita, on rytmi sekavampi.

Puoliso on keskiviikkoiltaisin harrastuksessaan, tiistai-illat ovat minun. Olen tosin vasta nyt alkanut käyttää iltojani, joka toinen viikko käyn uimassa ja joka toisella viikolla minun on tarkoitus alkaa tehdä erästä vapaaehtoistyötä, josta olen jo etukäteen innostunut.

Niskan hoidon kannalta on nyt vähän ongelmallista, kun Naakalle pitäisi aina keksiä hoitaja fyssarin ajaksi. Mies tosin tekee nelipäiväistä työviikkoa, mutta fyssari on poissa perjantaisin, jolloin mieheni taas on usein paikalla. Onneksi meillä on ihmisiä, jotka voivat tarvittaessa auttaa (toki asiasta sovitaan aina etukäteen heidän kanssaan.

Niskasilla saa muuten nykyään olla varuillaan monen asian suhteen. Riiviönaakka on alkanut siirrellä tuoleja, joten selkäydinvammalta välttyäkseen on aina tarkistettava, onko tuoli, jolle on aikonut istuutua, enää paikallaan.


Lisäksi Naakka osaa esittää taitovoimistelijaa (huomatkaa hieno jalkojen asento), vaikka haluaa todellisuudessa napata häkistä joko Nasun tai Matildan.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe