Neo-koira kylässä


Niskasilla on ollut vähän hulinaa jälleen. Toissapäivänä meille saapui Neo-koira parin päivän "kesäleirille", kun hänen omistajansa, ystäväni, teki pienen kesämatkan. Neo lähtee tänään puoliltapäivin. On ollut mukavaa, kun meillä on ollut vähän aikaa koira.

Neo pelkäsi alkuun vähän kaikkea (siis viime syksynä, kun tuli ystäväni elämään). Siitä koiraherra on vain reipastunut ja reipastunut. Säikky perusluonne on vielä jäljellä, mutta hän on jo useamman kerran uskaltanut lähteä puolisoni kanssa pissalenkille, vaikka pelkäsi tätä alussa.

On ollut mukavaa, kun on ollut joku, jota voi silittää ja rapsuttaa. Saluki on iso koira, joten ainakin silitettävää riittää! Niskaset ovat myös lenkkeilleet, vaikka tuleehan sitä lenkkeiltyä tavallisestikin. Neo juoksisi vaikka kuinka, jos sen kanssa lähtisi kirmaamaan.

Eilen koimme pienen vastoinkäymisen, 25 vuotta vanha pesukoneemme sanoi sopimuksensa irti. Se vain lakkasi pyörittämästä rumpua. Koska korjaus maksaisi ehkä puolet uudesta, olemme lähdössä pesukoneostoksille. Haaveissa olisi sellainen kuivaava pesukone, josta olisi meillä kyllä hyötyä.

Uusi pesukone on kyllä rahareikä Niskasille. Toisaalta, on fiksua, että on vähän "säästössä" tällaisia äkillisiä menoja varten, kun meillä on ollut mahdollisuus sellaiseen. Kuitenkin, yksinään rva ei varmaankaan selviäisi tällaisista menoista.

Joten, Niskaset suuntaavat tänään pesukoneostoksille. Kovin pitkään ei uutta voi odottaa, vaikka meillä onkin talossa myös pesutupa. Meillä suuri osa pyykistä on muuten marsujen kuivikepyyhkeitä. Kestovaipat ovat toinen asia, joka pyykkikoria (oikeastaan erillistä astiaa) täyttää. Meillä on kestovaipat suurimmaksi osaksi käytössä, mutta öisin Naakalla on tavallinen vaippa.

Huomenna kylään tulee jälleen odotettu vieras, toivottavasti päivämme kuluu mukavasti. Minua vaivaa nykyisin yöllä jalkasärky, täytyy kokeilla saatuja neuvoja ja venytellä takareisiä vähän enemmän. Myös se vaikuttaa varmasti, että en taas ole jumpannut pariin päivään.

Neosta vielä, hän on kyllä ihana koira. Hän toimittaa meillä koiran virkaa aina joskus, kun meillä ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta hankkia omaa. Toisaalta, pidän tällaisesta ajattelusta, ettei kaikilla tarvitse olla kaikkea (ainakaan samaan aikaan). "Lainaamme"  siis lastamme Neon omistajalle aina joskus, esimerkiksi sukulaishäidemme aikaan kesäkuussa.

Rva:n nukkuminen on ollut edelleen huonoa. Se vähän huolestuttaa, kun levätäkin pitäisi. Näyttää siltä, ettei rva voi yhtään luistaa tiukasta päivärytmistä, tai tulee heti ongelmia. Välillä unettomuuteen ei kyllä tunnu olevan mitään erityistä syytä, se vain on.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe