Paluuta arkeen

Huhuu, lomalaiset ovat palanneet kotikonnuilleen! Lämpötila asunnollamme on tällä hetkellä 28,6, eli ihan uskomattoman tuskaista. Jostakin se arki kumminkin pitää aloittaa, joten aloitamme siis tästä. Olemme eläneet yli kaksi viikkoa vähän "pellossa", joten nyt aloittelemme vähän säännönmukaisempaa elämää.

Rva kunnostautui heti aamusta hankkimalla sen kuntosalijäsennyyden. Aloitusmaksu ja yksi kuukausi on nyt maksettu, enää pitää hakea kulkuavain ja sitten siirtyä treenaamaan. Eiköhän rva käy tutustumassa paikan päällä ihan lähipäivinä.

Kuntosalijäsennyys on kyllä rva:lle ihan uutta! Hamassa nuoruudessaan yliopistolla rva kävi kuntosalilla. Ylioppilaskunnalla oli oikein hyvä ja halpa kuntosali, rva kuntoutti silloin ainakin alaselkäänsä, kuntoilu oli myös sosiaalinen tapahtuma, harvoin opiskelijatyttönen-rva kuntoili salilla yksin.

Kuntosaleihin liittyy myös hieman negatiivisia ennakkoajatuksia. Pitääkö siellä käydäkseen olla jo valmiiksi timmissä kunnossa? Pitääkö omistaa hienot treenivaatteet, ovatko rva:n jumppatossut ihan out (no todennäköisesti ovat, mutta sopivat hyvin rva:n tasapainoharjoitteluun).

On oikein mukavaa tehdä jotakin vähän uudenlaista. Minulla on Ortoniin aika parin viikon päästä, ja siellä voin kysellä ohjeita omatoimiseen saliharjoitteluun. Olen miettinyt, että pari kertaa viikossa salilla voisi olla ihan sopiva kuntoilumäärä.

Todennäköisesti rva pääsee negatiivisista ennakkoajatuksistaan. On kyllä yksi asia, johon rva ei kykene. On ihmisiä, jotka käyvät salilla klo 6-8 aamulla, jolloin lapset vielä nukkuvat tai työt eivät ole vielä alkaneet. Koskaan ei kannata sanoa ei koskaan, mutta rva voisi sanoa että todennäköisesti ei koskaan.

Tänään hoidamme siis asioita tässä lähimaastossa. Illalla rva:lla on menoa, joten päivää on vielä aika paljon edessä. Se ei ole oikein kivaa, kun kuumuuden takia on niin vaikea nukkua. Voi, kun tulisi edes viisi astetta viileämmät ilmat! Silloin asunto toivon mukaan viilenisi edes yöksi.

Naakka nukkui viime yönä ihan hyvin. Pikkulasten lämmönsäätely tuntuisi olevan jollakin tavalla omaa luokkaansa. Hän nukkui muuten söpössä bodyssa, jossa on spagettiolkaimet. Naakka on asussa uskomattoman suloinen, mutta ulkona sitä ei oikein voi käyttää, kun olkapäät voivat palaa.

Naakka on muuten viettänyt aikuisseurassa (meidän kanssa) useamman viikon. Täytyy mennä hänen kanssaan leikkipuistoon, jos siellä olisi tuttuja lapsia tai lapsia yleensä Naakka tykkää katsella isompien lasten tekemisiä ja on luultavasti siksi kehittynyt jo oikein taitavaksi hiekkalaatikolla.

Mökilläkin oli hiekkaleikkimahdollisuus, siellä oli tosin hiekan ympärillä soraa, joka tuntui kiinnostavan Naakkaa enemmän. Toisaalta, siihen pieneen ukkoskuuron kastelemaan hiekkaläjään oli tietysti pakko istua - rva huuhteli järvessä yhdet jos toisetkin Naakan kesähousut, kun lomapäiviä riitti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu