Sopivat varusteet?

Jopa rva omistaa liikuntavarusteita laidasta laitaan. Viimeksi "hankittu" varuste ovat sukset, saimme puolisoni kanssa käytetyt sukset kumpainenkin, sukulaispariskunnalta, joka vaihtoi omansa uusiin. Varusteiden sopivuus täytyy kokeilla ensi talvena, mutta eivätköhän ne ole meidän käyttöömme oikein sopivat.

Varusteet saapuivat meille toukokuussa helteiden aikaan, Naakan syntymäpäiville. Oli hauska näky, kun kaikkialla oli vihreää, omenapuut kukkivat ja Niskaset saivat tuomisina sukset! Kiitos kovasti, toivottavasti ensi talvena on vähän paremmin lunta!

Suksien lisäksi rva:lta löytyy ainakin kävelysauvat, sekä erilaisia kuntoiluvälineitä jumppapallosta erilaisiin juttuihin, jotka liittyvät selkäni kuntoutukseen (kuminauhat taitavat olla tärkeimmät).

Käytänkö varusteitani? Monillahan on kaikenlaista treenaamiseen tarkoitettua, joka ei alun innostuksen jälkeen ole käytössä lainkaan (meilläkin). Eniten taitavat olla käytössä vaatteet (lenkkarit ja alennuksesta ostettu Mount McKinleyn takki, joka pitää yllättävän hyvin sadetta). 

Niskatreenin tärkein varuste taitaa tällä hetkellä olla Ortonista ostettu kuminauha. Liian vähäisellä käytöllä ovat ne rintarangan vetreyttämiseen tarkoitetut rullat ja erityisesti jumppapallo. Piikkimatto olisi kiva, mutta en koskaan ehdi maata sillä. 

Entä ensimmäisinä mainitut sukset? Toivottavasti pääsen ensi talvena kokeilemaan, sillä eräs "kollegani" on saanut treenattua syviä niskalihaksiaan parhaiten juuri hiihtämällä. Meilläpäin on talvella oikein hyvät hiihtoladut, jos sattuu olemaan lunta.

Kävelysauvoja minun piti alkaa käyttämään tänä kesänä enemmän, mutta sitten totesin, että eräs selkärankani kipeä kohta (alaselässä) kipeytyy edelleen liikaa kierrossa, joka syntyy, kun kävelen sauvojen kanssa. Sinänsä kierto on hyvä asia, mutta tuo kohta on vielä liian jumissa kävelysauvoille.

Mikäpä sitten onkaan se liikkujan tärkein varuste? Se on oma keho. Usein tuntuu siltä, että juuri keho on rva:n sopimattomin varuste. Niskalleni sopiva uintityyli (ja juoksutyyli ja moni muu) on hakusessa, välillä prakaavat kädet ja välillä lantion alue. Miten yksi niskavamma voi vaikuttaa niin laajalle!

Silti, asiat voisivat olla huonomminkin. Minulla on toimivat kädet, jalat ja muu kroppa, oireiden kanssa vain. Elän toivossa, että aika ja treeni auttavat niskaan, sitä ennen liikkumisessa tulee olemaan ongelmia, onneksi ne ovat jo aika tuttuja. 

Minkä välineen haluaisin seuraavaksi? Ajattelin hankkia syksyllä Selättimen, sen laudan, jonka päällä keikutaan, jotta rintarankaan tulisi liikettä ja selän asentokin paranisi. Katselin laitetta jo viime talvena, mutta en vielä raaskinut ostaa. Täytyyhän sitä haaveita ja tavoitteitakin olla!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe