Työteliästä

Pitkään työelämästä poissa ollut rva voi sanoa, että tykkää työssä käymisestä oikein paljon! Rva:n työtehtävät ovat ihan oikeita työtehtäviä ja rva:n vastuulle annetaan erilaisia tehtäviä ihan mukavasti. Vain työaika poikkeaa normaalista, se on noin 20 tuntia/viikko.

Rva oppii koko ajan, kun uudenlaisia tilanteita tulee vastaan. Moni asia joka alussa jännitti, ei enää jännitä. Sitten on vaikeampia juttuja, joiden parissa täytyy askarrella intensiivisemmin. Jokaisesta tilanteesta rva on tähän mennessä selvinnyt.

Niskalle tuo 20 tunnin viikkotyö sopii ihan hyvin. Eilen oli vaikeampi päivä niskan suhteen, tänään on onneksi vähän helpompi. Eilen illalla rva oli salilla, tänään illalla on luvassa hieronta. Nukkuminen on muutamana yönä ollut yläselkäkipujen takia hankalaa, joten hieronta tulee ihan oikeaan aikaan.

Tänään on luvassa myös Naakan päiväkodin vasu- eli varhaiskasvatussuunnitelma, joka tarkoittaa keskustelua Naakan omahoitajan kanssa. Menemme hra:n kanssa sinne molemmat. Naakka, 1v. 9kk., on kai pärjännyt ihan mukavasti, on ihan jännää keskustella hänestä.

Naakka on päiväkotiryhmästään toiseksi tai kolmanneksi nuorin. Suurin osa ryhmäläisistä on 2-vuotiaita, muutama on täyttänyt kolme vuotta. Ryhmästä siirrytään isompien ryhmään yksitellen, sopivana ajankohtana. Naakka pysyy pientenryhmäläisenä vielä pitkän aikaa.

EDIT. seuraava aamu. Päiväkotikeskustelu meni oikein hyvin, päiväkodin havainnot vastasivat omiamme. Naakka on tosi aktiivinen ja tarkka, ja osallistuu kaikkeen mielellään. Jos hän saa päähänsä, että toisen lelu on hänen, hän ottaa sen, mitä täytyy rajoittaa.

Puhe on kehittynyt talven aikana aivan valtavasti, Naakka on myös alkanut istua enemmän sylissä, mikä on mukava asia sekä päiväkodissa että kotona. Pottailu on samassa pisteessä kuin puoli vuotta sitten, potalla käydään, mutta sinne ei tehdä mitään. Naakka ei tykkää kävellä lumessa, muuten tykkää liikkua (ja syödä) oikein paljon.

Naakka on löytänyt itselleen samanikäisestä tytöstä ystävän! Kaikki on siis hyvin.

Rva:n niskaviikko on ollut haastava. Tiistaina oli tosi kivulias ja hankala päivä töissä. Keskiviikko oli helpompi ja illalla oli hieronta, joka paransi tilannetta. Torstaina rva oli pitkällä työkeikalla ja istui noin 7 tuntia paikallaan pienin tauoin.

Kuuntelutilanteessa, jossa piti myös katsoa power point -kalvoja rva huomasi, että se katsominen on niskalle edelleen tosi vaikeaa. Rva:lla oli hyvä kamera mukana, joten hän keksi ottaa tärkeimmistä kalvoista valokuvia ja keskittyä kuuntelemaan katse alaspäin luotuna, mitä puhujilla on sanottavaa.

Tänään tai viimeistään huomenna aamulla rva menee salille. Viime kerta oli tiistaina, joten nyt olisi jo aika. Rva:lla on tänään kotipäivä, joskin tekemistä tälle päivälle on enemmän kuin tarpeeksi. Hmm...miten tästä elämästä nyt tällaista tuli :D

Ah, ei niin kiireistä, ettei ehtisi kurkistaa akvaarioon. Siellä näytti eräänä iltana ruokinnan jälkeen tältä: sukarapu oli saanut kiinni  maittavan pelletin ja piti siitä oikein tiukasti kiinni.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe