Taisin vähän torkahtaa...

Rva harrastaa muutamia juttuja, minkä muilta kiireiltään ehtii. Kuten täältä blogista on käynyt ilmi, ovat erilaiset pikkueläimet sydäntäni lähellä. Ilta, sitten kun Naakka on mennyt nukkumaan, on Nasu- ja Matilda-marsujen aikaa.

Hoidamme puolison kanssa marsut oikeastaan puoliksi. Heidän hoitoonsa kuuluu ruuan tarjoilua, silitystä ja häkin siivousta. Aamulla minä tarjoilen porkkanaraasteen (Nasun hampaat eivät toimi niin hyvin, että porkkanan voisi antaa kokonaisena).

Marsuista Matilda on yleensä ensimmäisenä hereillä ja porkkanaraasteen kimpussa. Nasu heräilee verkkaisemmin, ja välillä pitää oikein tsekata, onko Nasu hengissä, kun mitään ei kuulu. Jostain pyyhkeiden ja heinien keskeltä se kuono on tähän asti noussut "Ahaa, jokos on aamu, taisin vähän torkahtaa..."

Akvaario on pulputtanut Niskasten yhteisissä kodeissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Sieltä rva vaihtaa vettä kerran viikossa. Alkuvuodesta hankittu ulkosuodatin on toiminut hyvin,
huhtikuussa on vuorossa ensimmäinen suodattimen siivous.

Rva on vähän pohtinut, siirtyisikö takaisin lapsuuden ja teinivaiheen suosikkikaloihin, platyihin. Platyt ovat synnyttäviä hammaskarppeja. Niitä on monenvärisiä ja ne synnyttävät eläviä poikasia (melkein hauskinta lajissa).

Platyjen kohdalla haasteita on kaksi. Ensinnäkin, ne tarvitsevat kovaa vettä, kun meidän seudun vesijohtovesi on pehmeää. Vesi täytyisi siis kovettaa jollakin menetelmällä, joita kyllä on tarjolla. Pitäisi mennä akvaariokauppaan puhumaan asiasta, rva ei ole veden kemian kohdalla mikään varsinainen taitaja.

Erilaiset huone- ja viljelykasvit sisällä ja ulkona ovat rva:n mieleen. Talvisin harrastus vähän kuihtuu, kirjaimellisestikin. Tämän talven aikana menetin toisen isoista banaaneistani, toinen on vielä jäljellä, mutta huonossa kunnossa. Epäilen, että niihin iski talvella jokin sienitauti, juuret ikäänkuin syöpyivät pois.

Sisäkasvien kohdalla rva:lla ei ole paljon suunnitelmia, mutta parvekkeelle olisi mukava hankkia kesäksi joitakin kukkia. Mietinnässä on myös, josko kasvattaisi parvekkeella esimerkiksi salaattia kesällä.

Viljelypalstajonossa rva on ja pysyy, nyt on noin vuosi jonotusta takana. Rva haluaisi omalle palstalleen ainakin viinimarjapensaita ja pensasmustikoita (salaattien ja sen sellaisten lisäksi). Palsta vapautuu varmaankin vuosien päästä, joten rva:lla on hyvää aikaa miettiä.

Jos Nasu ja Matilda saisivat päättää, viljelisin varmaankin voikukkia:




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe