Toivuttu on

Rva on nyt toipunut influenssasta, johon myös hra sairastui. Rva on ollut töissä koko viikon, mutta hra on ollut kotona. Hän kävi tänään yrittämässä töissä, mutta palasi takaisin kotiin iltapäiväksi. Tulin hänen kyydillään töistä kotiin, mikä oli mukavaa!

Tänään rva pääsee viimein hierontaan, yläselän ja niskan tilanne on ollut influenssan lihaskipujen ja makaamise seurauksena aika kammottava. Maanantaina piti ottaa lihasrelaksantitkin apuun, ne ovat helpottaneet hieman työntekoa ja muuta päivittäistä elämää tiistaina ja tänään.

Hierontareissussa on tänään hauskaa se, että hieroja on muuttanut uudelle alueelle, lähemmäs meitä. Kyseisellä alueella on uusia kerrostaloja, ja alueesta on rva:n käsityksen mukaan tullut nopeasti suosittu asuinalue erityisesti nuorille perheille.

Rva:sta on kivaa, että paikka on niin lähellä Niskasten kotia, että rva voi kävellä sinne. Pieni kävelyretki itsekseen ja vielä jännittävälle, uudelle alueelle on arvokasta huvia - viime viikot ovat kuluneet lähinnä kodin piirissä oman ja puolison sairauden vuoksi.

Huomenna odotamme tänne Naakan isovanhempia yökylään. Naakalle tulee olemaan yllätys, että isovanhemmat tulevat! Myös rva odottaa innostuneena, on mukavaa, kun tulee perheenjäseniä kylään! Perjantaina rva on kaavaillut jopa pääsevänsä salille, lähes parin viikon tauon jälkeen.

Huomenna loppuu myös rva:n työkokeilu. Tämä paikka onkin tullut tärkeäksi, rva on kolmessa jaksossa työskennnellyt samassa paikassa jo puoli vuotta! Toisaalta on harmi lähteä, kun on juuri päässyt sisälle työpaikan juttuihin, toisaalta uudet haasteet odottavat.

Ensi viikosta alkaen rva alkaa tehdä töitä itsenäisesti, kotoa käsin. Täytyy toivoa, että töitä riittää ja toisaalta kunto kestää. Toisaalta rva on innostunut tästä uudesta vaiheesta, toisaalta uusi tilanne hermostuttaa ja pelottaakin. Onneksi on olemassa sellainenkin mahdollisuus, että kaikki sujuu hyvin!

Työasiassa rva on joka tapauksessa tullut aivan valtavasti eteenpäin. Olkoonkin, että kokopäivätyön hakeminen ei ole vieläkään ajankohtaista, on rva:lla nyt mahdollisuus tehdä töitä. Lähtötilanne (muistaakseni keväällä 2010) oli, ettei työkykyä valtavan huimauksen ja kipujen takia ollut.

Vuonna 2011 tilanne oli hieman parempi, työkokeilu numero 2 onnistui, mutta valtavan lyhyellä työajalla ja useilla pahoilla huimauskohtauksilla. Sitten tuli raskaus ja Naakka syntyi. Seuraavan kerran rva lähtikin yrittämään tähän nykyiseen työkokeilupaikkaan alkuvuodesta 2014. Nyt tämä episodi alkaa olla ohi.

Olisi kieltämättä vähän helpompaa olla terve ja tehdä sitten jotakin muuta, mikäli työttömyys olisi ainoa este oman alan töihin pääsylle. Toisaalta, onhan tässä oppinut organisoimaan, kun omasta kunnosta huolehtimisen on sovittava niihinkin päiviin, joina aikaa ei oikeasti ole.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe