Työsavottana rintaranka

Niskaset olivat viikonloppuna yllättävän aktiivisia. Vaikka oloni oli vähän heikko, päätimme lähteä ex tempore - pyörähdykselle kirjamessuille lauantaina. Mikä oli tunnelma? Hmm, oikeastaan ei niin kovin kiva.

Rva ei taida olla huimauksensa kanssa ihan kotonaan messujen ihmisvilinässä. Kirjoista rva tykkää kyllä, ja niitä messuilta toki löytyi. Rva ei ehkä kunnolla kyennyt katselemaan kirjoja, mutta nappasi kuitenkin jotakin mukaansa!

Puolisollekin tuli keskittymisvaikeuksia - ehkä on vain niin, että vähän rauhallisemmat paikat ovat nykyisin Niskasten mieleen, ainakin aikuisten.

Naakka viihtyi messuilla mainiosti. Hän istui rattaissa, luki hänelle ostettuja kirjoja ja kävi halaamassa herra Hakkaraista. Lapsille olisi ollut tarinateltta, jossa kirjailijat lukivat satuja lapsille, mutta siellä oli käyntiaikaamme ohjelmaa yli 7-vuotiaille.

Naakan lemppariksi on muodostunut "Ahti yökylässä", jota on meillä luettu joka päivä moneen (vähän liian) kertaan.


Rva itse löysi Ruohon ja Ilolan vanhoillislestadiolaisuuta käsittelevän Usko, toivo ja raskaus -kirjan, jota alkoi tietysti jo lukea. Rva:ta kiehtovat kaikenlaiset ilmiöt, kuten erilaiset uskontoryhmät.Usko, toivo ja raskaus - kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, vaikka moni asia on rva:lle jo tuttu.



Kaiken kaikkiaan Rva totesi, että seuraava kerta kirjamessuilla saa odottaa oikein monta vuotta, ja rva:n kirjojen tarpeeseen riittävät kirjasto, kirjakauppa ja antikvariaatti.

Maanantaina kävin taas fyssarilla, ja siellä työskenneltiin taas yläniskan kanssa. Yläniskan liikkuvuusharjoitusten lisäksi sain uuden harjoitteen, jolla yritän tästä lähin puurtaa rintarangan liikkuvuutta (oikealle) paremmaksi.

Rintarangan liikkuvuus molempiin suuntiin olisi tilanteessani valtavan tärkeää, sillä jumittunut rintaranka lisää myös niskan ongelmia. Ongelma on, että yleisesti käytössä olevat mobilisaatioharjoitteet eivät sovi rva:lle, sillä niissä liike ei kohdennu tarpeeksi ylös rintarangan alueelle.

Liikkuvuudessa haasteita aiheuttaa myös yläselän skolioosi, joka huonoksi tuuriksi kaartuu juuri sille puolelle, jolla niskavammakin on. Tämä tekee liikkuvuusharjoittelusta haastavaa.

Sain nyt liikkeen, jossa alaselkä "lukitaan" jalkojen asennon avulla paikalleen, jolloin työ on pakko tehdä yläselällä. Nykyisiä harjoitteita toistan kolme kertaa päivässä.

Tänään kävin töissä tutustumassa työpaikan liikuntasaliin erään työkaverin opastuksella. Hän pitikin minulle pienen kahvakuulatreenin, jonka jälkeen olo olikin aamun jumituksen jälkeen parempi. Pieni treeni keskellä työpäivää oli mukava yllätys!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe