Värikkäitä kaloja

Eilen oli onneksi hierontapäivä. Pääsin kuin pääsinkin vielä hierontapenkkiin mahalleni, se onni loppuu varmaankin muutaman viikon päästä. Haaste hieronnassa oli tällä kertaa tuo yskiessä kipeytynyt kylkiluu, jonka kanssa piti olla vähän varovainen.

Hieroja myös huomasi saman kuin minä, myös sama puoli niskasta oli jämähtänyt todella jumiin. Tunnin hieronnan jälkeen olo helpottui, vaikka sitten vaivasi tietysti huimaus lopun päivää.

Lisähaasteita tuotti iltayö, kun juuri nukkumaan päästyäni Naakka näki painajaisen eikä uskaltanut nukkua omassa sängyssään - puoliso kantoi hänet meidän sänkyymme.

Suoraan sanottuna täytyy myöntää, etten ole olenkaan perhepeti-ihminen. Hellyys ja läheisyys ovat ihania asioita - hereillä ollessa. Kun oikeasti nukun, tarvitsen oman tilani. Iso maha ja kipeä kylki eivät tietenkään auttaneet asiaa. Sain nukuttua pari tuntia sen jälkeen, kun puoliso kantoi taas rauhallisesti nukkuvan Naakan omaan sänkyynsä.

Keskiviikkona pääsin ilokseni käymään akvaarioliikkeessä. Ihastelimme ensin matelijapuolella vihreää kameleonttia ja sen rauhallista kulkua. Voi, miten hallitut liikkeet ja hienopiirteiset raajat hänellä olikaan!

Hetkeä myöhemmin menetin vähän järkeni ja ostin meille kokeilumielessä neljä miljoonakalaa. Miljoonakalat ovat nimensä mukaisesti kovia lisääntyvään - jos elävät tarpeeksi kauan.

Lapsuudessani meillä oli myös miljoonakaloja. Silmiinpistävä ero nykyisen ja menneen välillä on, että nykykalat ovat isompia ja värikkäämpiä. Uudet muodot on tuottanut pitkälle viety jalostus, joka valitettavasti tekee kaloista myös heikompia.

Katsotaan, mitä kokeilustani seuraa. Minua viehättävät kyllä hieman vaatimattomamman näköiset yksilöt, mutta niitä ei oikein saa nykyään mistään. Yleensä kalat alkavat myös menettää värejään muutamassa sukupolvessa, ehkäpä kanta myös vahvistuu. Taas tuli mielenkiintoista odotettavaa!

Seuraavien päivien avainsanat rva:n kohdalla voisivat olla siivous ja rentoutuminen. Työni toimistolla loppui, ja etätyövaihe alkoi. Loppuviikon vietän kuitenkin "vapaan" merkeissä, katsotaan, kuinka sujuu.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe