Mielipiteitä loskan keskeltä

Niskasille kuuluu vaihtelevan loskaista. Ai että, kun rva vihaa nimenomaan loskakeliä. Tiistaina täällä oli ihan varsinainen myräkkä. Sitä roikaletta satoi taivaalta koko päivän, ja Naakanhakureissulla Touhin rattaat juuttuivat keskelle risteystä. 

Mitä sitten kävi? No, juurikin se, jota Helsingissä oletin - heti löytyi useampi vapaaehtoinen auttaja, joiden kanssa jyräsimme rattaat turvallisempaan paikkaan. Minun kokemukseni kotikaupungistani on tämä, enkä pettynyt nytkään =) 

Seuraavaan risteykseen sompailimme 15 sentin vesilätäkössä - no, eteneminen oli kieltämättä helpompaa. Seuraava risteystä ennen taisin jupista jo itsekseni kaikkia kirosanoja, jotka osaan. Sitten, tai ehkä juuri siksi, sain jälleen apua rattaiden kanssa!

Kun pääsimme päiväkodille, olivat rva:n kengät ja housut oikein kivasti vettyneet. Touhi...no hän oli taivaalta sataneen suojalumen peitossa. Kaiken keskellä loisti onnellinen hymy! Kerrankin jotakin jännittävää, kuten räntäsade, tapahtui.

Takaisin tulimmekin ratikalla...pysäkillekin oli toki vaikea päästä, ja sitä sporaa odottaessa meni tovi jos toinenkin. No, tänään eli perjantaina oli myös loskakeli. Tilanne ei ollut ollenkaan niin paha kuin tiistaina, mutta toki se toistakymmentä senttiä syvä lätäkkö oli toki paikallaan.

Viime päivinä on somessa ja mediassa vellonut keskustelu äitiyden kamaluuksista. Rva:n täytyy todeta asiaan, että hyvä, kun viimeinkin sanotaan! Ihminen voi tosiaankin sanoa, että fiilis vauvan kanssa on p*ska ja silti samalla voi rakastaa lastaan.

Rva sanoisikin, että kun lapset kerran ovat niin lyhyen aikaa pieniä, miksi pilata se aika vakuuttamalla, että kaikki on tosi upeaa silloinkin, kun fiilis on todella surkea! 

Rva:n matka äitinä on ollut vaiheikas, mukaan on mahtunut muun muassa lapsettomuus, synnytyksen jälkeinen masennus, hyperemeesi sekä kaksi yli kaksi vuorokautta kestänyttä synnytystä ja yksi (luultavasti)koliikkivauva. Kuka voi määritellä minun äitiyteni puolestani, jos sanonkin, etten todellakaan ole tykännyt kaikesta.

Koko sattumusten sarjan jälkeen nuo kaksi vekaraa ovat tänä päivänä yhtä kuin minä itse.

PS. Tänä viikonloppuna sekä juhlitaan yhtä valmistunutta että käydään läpi Naakan balettiesityksen kenraaliharjoitus. Ilmassa väreilee jännitys!

PPS. Rva oli eilen pikkujouluissa, jonne sai kutsun työpanoksensa kautta!

PPPS. Eikös ole hienoa, että tämä kaikki nykyään onnistuu - niska on toipunut vuosien varrella paljon. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe