Yskäinen joulu

Puuh, olipas meillä joulu! Hyväksyttävä se kai on, että lasten kanssa sattuu ja tapahuu. Touhi oli jouluviikolla flunssassa...se alkoi helpottaa, ja Touhi sai yskän. Jouluaattona, kun olimme jo pakkautuneet autoon, alkoi touhi yskiä "haukkuvasti".

Automatkan aikana tulimme siihen tulokseen, että on poikettava päivystyksessä määränpäämme lähellä. Ei siinä mitään...olimme jo aika nälkäisiä, mutta onneksi sairaalan päivystyksessä oli tarjolla glögiä ja pipareita!

Touhi voi yskästään huolimatta suhteellisen hyvin. Hän kirmasi Naakan kanssa pitkin käytävää, ja odottelun aikana luettiin kirja jos toinenkin. Tilanne alkoi mennä tiukoille, kun odotus lääkärille kesti 1,5 tuntia, ja joulupukin oli määrä saapua kohteeseemme tiettyyn kellonaikaan...

Kyllä siinä tuli vuodatettua tuskanhikeä, jota lisäsi huoli pojan terveydestä ja toisaalta siitä, saako tyttäremme nähdä joulupukin vai ei.

Pääsimme viimein lääkärille. Lääkäri totesi kurkunpään tulehduksen, ja hoidoksi Touhi sai adrenaliinia ja kortisonia. Hänen mielestään viiden minuutin hengitys naamari kasvoilla oli ihan kauhea kokemus, mutta onneksi vaste oli hyvä.

Joulupäivänä yskä paheni jälleen, ja iltapäivällä istuimme päivystyksessä jälleen. Touhi voi onneksi hiukkasen paremmin.

Tapaninpäivä toi jo helpotuksen, ja Touhin yskä oli lieventynyt normaaliyskäksi, haukkuvaa yskää ei enää tullut. Jatkosuunnitelmamme on saada Touhille jonkinlainen jatkuva astmalääkitys, joka voitaisiin aloittaa heti flunssan alkaessa.

Touhi alkoi sairastaa viime huhtikuussa. Korvatulehduskierre edeltävine flunssineen kesti heinäkuuhun. Sen jälkeen on loppuvuoden aikana ollut yksi jakso, jolloin Touhi oli 4 viikkoa terveenä. Muulloin flunssa tuli kahden- tai kolmen viikon välein.

Miten rva:n oma joulu meni? No, totta puhuen, mitään joulurauhaa ei juuri ollut. Rva toipunee joulusta vielä monta päivää. Eilen illalla, kun pääsimme kotiin, oli rva sekä henkisesti että fyysisesti niin puhki, ettei kyennyt oikein mihinkään.

Yöt olivat menneet Touhin kanssa levottomasti, samoin päiväunet. Touhi ei kipeänä jää nukkumaan helpolla yksin, joten hänen nukuttamiseensa kului aina useampi tunti. Päiväunet Touhi nukkui niin, että minä olin vieressä.

Sain toki paljon apua isovanhemmilta, joiden luona olimme. Jouluun mahtui myös mukavia hetkiä: lasten ilo pakettia avatessa ja jännitys, kun pukki tuli. Sain jopa itsekin lahjoja, muun muassa ihanan oloasun, tuoksun, sukkia, upean ryijyn ja kirjan.

Oli myös sisko, isomummo sekä muutamia tuttuja, joita tapasimme, kun ulkoilimme. Vein Naakan pitkälle pulkkalenkille, kun oli lunta ja pakkasta. Meillä  Helsingissä ei ole lumi vieläkään maassa.

Välipäivinä taidan keskittyä olemaan ihan rauhassa (hmm, tai ainakin olemaan tekemättä mitään ylimääräistä). Olen iloinen, kun Touhi on jo melkein terve. Suunnitelmissa on tavata myös muutamia ystäviä ja heidän lapsiaan.

Olen myös jonakin päivänä menossa pitkästä aikaa uimaan! Se tuntuu valtavan mukavalta, olen uinut viimeksi syyskuussa. Lapset eivät kuulu tähän suunnitelmaan, aion ottaa ihan omaa aikaa. Katsotaan, tuleeko uimisesta ensi vuoden puolella säännöllisempää...

PS. Touhi on lisännyt sanavarastoonsa yhden sanan: "pappa". Pöllö on "pöö"

PPS. Minä kerkesin ihmeen kaupalla venyttelemään minimaalisesti läpi joulunpyhien.

PPPS. Olen kuullut iloisia uutisia ystäviltäni. Ne käsittelevät mm. uutta parisuhdetta, myönnettyjä apurahoja sekä varattua lomaa aurinkoon. Olen valtavan iloinen heidän puolestaan!


Kommentit

  1. Pieni lisäys vielä: Joulupukki kerkesi meille, mikä oli yhdelle jos toiselle hyvin onnellinen asia =)

    VastaaPoista
  2. Meillä oli myös aikoineen flunssien aikaan kotona "haukkuva hylje". Ensihoitona oli aina viedä lapsi ulos viileään ilmaan, mikä helpotti kurkunpään turvotusta ja aika nopeasti tuli avuksi astmalääkkeet. Edelleen lapsi on infektioastmaatikko, muutoin lääkepiiput saavat pölyttyä laatikossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin viedään parvekkeelle tai ikkunan ääreen - nyt luultavasti tarvitaan jo lääkitystä. Luulen myös, että Touhin astmaattisuus menee ohi, kun hän tuosta kasvaa. Esikoisella ei ollut näitä ongelmia, vaikka sairastikin yhdessä vaiheessa aika paljon.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu