Lasten vasukeskusteluista

Tiistaina aamupäivällä olin poissa töistä. Silloin pidettiin molempien lasteni vasut päiväkodissa, onneksi peräkkäisinä kellonaikoina. Tämä taisi olla jo Naakan viides vasu, Touhilla vasta ensimmäinen.

Täytyy sanoa, että kaksi tuntia keskustelua lapsistamme aiheutti hieman pyörryttävän olon, ja suu kuivui. Fyysisistä haitoista huolimatta itse keskustelujen sisältö oli antoisa, ja totesin päiväkodin olevan hyvin samoilla linjoilla tyttäreni ja poikani tämänhetkisistä vahvuuksista ja asioista, joita nyt opetellaan.

Naakka, 5v, on kuulemma oikein kiva tyttö, jolla on hyvät vuorovaikutustaidot. Hän leikkii ryhmässä sekä tyttöjen että poikien kanssa. Hän on kiinnostunut vaikka mistä, ja juttelee asioista mielellään, mutta ehkä vähän vähemmän kuin aiempina vuosina.

Naakka lepää päiväunilla, mutta nukkuu harvoin (joskus kuitenkin nukahtaa). Viskarijutut sujuvat hyvin, mikä on hyvä juttu ensi vuonna alkavaa eskaria ajatellen. Iloksemme Naakka on kuulemma oikein haluttu leikkikaveri.

Naakan haasteena on ollut epävarmuus uusia asioita opeteltaessa. Hän on myös tähän asti varmistellut asioita moneen kertaan, vaikka onkin osannut ja tiennyt. Meille selitettiin, että tähän kiinnitetään tänä vuonna Naakan kohdalla huomiota, jotta rohkeus ja usko itseen vahvistuvat.

Touhi, 2, v., on ollut nyt päiväkodissa tasan kolme kuukautta. Hän on vilkas poika, joka juttelee paljon. Hän on myös, ehkä juttelun vuoksi, viimeisiä päiväunille nukahtajia, mutta nukkuu lopulta pitkään.

Musiikkihetkistä Touhi pitää erityisen paljon. Hän osaa jo laulaa pätkiä useista lauluista. Hän on kuulemma myös retkillä varsin sitkeä kävelijä. Potalle Touhi menee muiden kanssa, mutta tuotosta ei ole vielä juurikaan tullut.

Pottaharjoittelu valittiinkin yhdeksi tämän vuoden tavoitteeksi Touhin kohdalla. Toinen opeteltava aihe on, ettei aina saa mitä tahtoo. Uhmaikäinen nuori herra on ilmeisesti nyt kotiutunut päiväkotiin ja pistää vastaan sielläkin, kun sille päälle sattuu.

Hankalia Touhille on myös se, että ulkovaatteet puetaan päälle ja niitä ei riisuta ulkona pois. En nyt muista, oliko Naakalla tällaista, mutta Touhilla sitä esiintyy oikein paljon. Yleisesti ottaen Touhi kuulemma tykkää toimia joukon mukana ja on esimerkiksi syömisessä oikein hyvä (tämä ei ollut meille yllätys.)

Tällaisissa tunnelmissa lasteni vuosi päiväkodissa on käynnistynyt, ja tästä on oikein hyvä jatkaa =)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys