Uhkaava tilanne

Rva koki tässä taannoin uhkaavan tilanteen. Rva:lla ei ole mahdollisuutta avata tilannetta tarkemmin, mutta siihen liittyi seuraavanlaisia elementtejä: tilanne alkoi yhtäkkiä, ohjeistus uhkatilanteen vuoksi piti ottaa käytäntöön ja suojautua...

Lisäksi tilanne kesti noin tunnin, jonka aikana ei ollut tietoa, mistä on kyse. Piti vain seisoa paikallaan ja odottaa. Tilanne sisälsi lisäksi poliisin erikoisyksikön (varsin näyttävästi). Kun tilanne oli ohi ja paljastui vääräksi hälytykseksi, päiväjärjestys muuttui normaaliksi.

Täytyy sanoa, että rva:n adrenaliinitaso nousi tilanteen aikana huippulukemiin. Tuli mieleen, loppuuko elämä nyt tähän. Kun tieto siitä, ettei mitään ollut tapahtunut, tuli, tuntui kuin olisi saanut elämänsä takaisin.

Rva totesi myös, että osaa näköjään olla uhkatilanteessa varsin tyyni, vaikka sisäisesti ei ihan siltä tuntunutkaan. Tuli myös koettua käytännössä, että ohjeistukset uhkatilanteiden varalle, mahdolliset ensiapukoulutukset jne. kannattaa kuunnella ja opetella tosissaan. Vaaratilanne voi syntyä äkkiä, ja silloin täytyy osata toimia.

Jokainen reagoi toki tilanteisiin hieman eri tavalla - rva:n kohdalla adrenaliini teki olon ylivireäksi moneksi tunniksi, jonka jälkeen iski tolkuton väsymys. hyvin nukuttu yö korjasi, ja arki jatkui onneksi normaalisti.

Lähipäiviksi tuli kuitenkin unohdettua monet arkiset ärsytyksenkohteet ja keskityttyä olennaiseen sekä kiitollisuuteen elämästä, ihan kaikesta.

Rva on tähänastisessa elämässään todennut, että älyttömiä tilanteita ei (ainakaan yksin) voi täysin estää. Vastaan voi näköjään tulla melkein mitä vain. Tästä kyseisestä tilanteesta selvittiin takaisin arkeen, onneksi.

Koko ajan varuillaan olevaksi ei myöskään voi ryhtyä, koska on vain tämä yksi elämä, ja ainakaan rva ei halua käyttää omaansa pelkäämiseen. Rva ei myöskään halua välittää pelokasta asennetta lapsilleen, vaikka terveellä tavalla on hyväkin joskus pelätä.

Tulipahan koettua - onneksi on tämä tasainen arki.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys