I love puutarhapalsta!

Muutama viikko sitten sain ilmoituksen, että olen saamassa tänä kesänä puutarhapalstan! Asetuin jonoon kesällä 2014, eli aika pitkä aika on jo kulunut. Paikka on suosittu, ja keskimääräinen jonotusaika, 5 vuotta, päti kohdallani hyvin.

Menin kauden avajaistilaisuuteen vähän jännittyneenä. Vapaana olevat palstat arvottiin, ja nostin itselleni palstanumeron. Me uudet lähdimme ryhmänä tutustumaan palstoihimme.

Yllätys oli suuri, kun viidakon sijaan minua odotti hyvin siisti "farmi". Olin saanut pienimmän, puolen aarin palstan. Palstalla oli useampi hyväkuntoinen viljelylava. Nopealla silmäyksellä löysin myös kaksi viinimarjapensasta...aika jännää seurata, minkävärisiä marjoja tulee (veikkaan punaista).


Valmiina palstalla oli lisäksi  raparperia (siirsin kasvilavalta maahan).  Yksi lava on mansikkapenkki. Sen siivoaminen on vieläkin kesken - pitäisi ottaa sakset mukaan kuihtuneiden rönsyjen poistoa varten.

Olen istuttanut maalle jo ainakin salaattia, tilliä, persiljaa, porkkanaa ja pinaattia. Huomenna, jos sää sallii, lähden sinne siemenperunapussin kanssa. Korkein kasvilava saa olla perunamaa.



Suunnitelmia? No niitähän löytyy! Koska edes toukokuun puoliväliä ei ole vielä saavutettu, olen päättänyt edetä hitaasti. Kesän aikana haluan istuttaa vielä ainakin pensasmustikkaa. Se on varmaankin lähin projektini palstalla.

Kukkiakin haluaisin....tunnen esimerkiksi perennoja varsin huonosti. Lisäksi haluan tukea hyönteiskantaa nyt, kun huoli niiden vähenemisestä on ollut otsikoissa yhä enemmän.

Kukkapenkin paikkaa pohtiessani löysin palstaltani taas yllätyksen: yhdessä vähän korkeammassa kohdassa on ollut joskus kukkapenkki, ja penkinreunuskivet löytyivät melkein kokonaan multaan hautautuneina. Kukkapenkin paikkaa ei enää tarvinnut miettiä.

Että sellaista....kun olen palstalla, tuntuu että olisin kotona. Pikkutyttönä vietin kesälomalla tuntikausia mummon kasvimaata kitkien. Opin varmaankin "lajin" perusteet tuolloin, ja aikuisiällä minulla on ollut purkeissa ja parvekkeella kasvamassa kaikenlaista. Nyt palstan myötä avautui mahdollisuus kokeilla vaikka mitä.

PS. Töissä puristetaan keskellä kevätkiireitä...kun tähän lisätään muutama reissu, lapsen synttäreiden järkkääminen, ensi viikon kitarisaleikkausyritys, oma hammaslääkäri ja sen sellaista, on tekemistä enemmän kuin tarpeeksi.

PPS. Olen lukenut e-kirjaani joka päivä. Kate Atkinsonin "Elämä elämältä" on viehättävä romaani 1900-luvun alusta. Luulen että ehdin lukemaan kirjan loppuun ennen kuin kahden viikon laina-aika päättyy.

PPPS. Täten ilmoitan, että allekirjoitin pari päivää sitten työsopimuksen seuraavalle vuodelle. Sen jälkeen suunta luultavasti vähän muuttuu :)





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys