Munabuumi ja sen sellaista lelurintamalta.

Olen taas pohtinut monenlaisia asioita tällä viikolla, ja haluaisin jakaa niitä täällä blogissa. Olen huomannut, että moni vanhempi kiinnittää nykyään huomiota lasten leluihin, siis niiden ekologisuuteen.

Rva on huomannut, että nykypäivänä valtavan suuri osa kodin irtaimistosta on lasten leluja. Niitä on koko ajan 74-neliöisen kolmiomme joka huoneessa. Lasten kasvaessa lelujen koko on pienentynyt, mutta määrä kasvanut.

Pahimpia ovat kaikki suurinpiirtein kertakäyttöiset muovihärpäkkeet...joita sitten kuitenkin annan kuljettaa kotiin pikaruokapaikoista ja pääsiäismunien sisällä. Ärsyttävin tällä hetkellä on tuo munabuumi ( :D )

Kaupassa lelu on muovikuorien sisällä, koska sen pitää kuoriutua ensin siitä hemmetin munasta. En edes halua laskea, kuinka monta kuorenkappaletta kodistamme tällä hetkellä löytyy. Olen silti sallinut munamarssin kotiimme, koska jollakin kierolla tavalla ne yllätysoliot ovat hauskoja.

Joka tapauksessa, lelun ekologisuus kasvaa heti, kun sillä leikitään edes toisen kerran. Millä leluilla meillä sitten leikitään jatkuvasti?

Tällä hetkellä Naakka tykkää valtavasti rakennella. Pikkulegot ovat satavarma hankinta. Myös askartelu, muovailu jne. ovat suosiossa.

Touhi taasen tykkää keittiöleikeistä. Keittiönurkkaus on loogisesti meidän keittiössä (kiitos menneiden vuosikymmenten tilaville kerrostalokeittiöille). Siinä valmistetaan vaikka mitä melkein joka päivä.

Yhteenvetona, tuntuu että vähän enemmän luovuutta vaativat lelut joista voi esim. rakentaa jotakin, ovat kannattava hankinta.

Niin sanotut ekologiset lelut, siis ympäristöystävällisistä materiaaleista valmistetut, ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. Lisäksi niissä näyttäisi olevan kehittävämpiä leluja.

Meillä leluja tulee lähinnä jouluna ja syntymäpäivinä. Naakka ei edes saanut meiltä syntymäpäivänä lelua - hän sai pitkään toivotun potkulaudan, jonka parissa hänellä on harjoitukset joka päivä.

Miten toimin lelujen suhteen tulevaisuudessa? No, luultavasti tuskailen samalla tavalla :D , mutta yritän kierrättää eteenpäin käytöstä poistuneet lelut ja ehkäpä hankkia enemmän ekologisemmista materiaaleista kuten puusta tehtyjä leluja silloin, kun niitä ylipäätänsä on tapana hankkia.

Lapsilla itsellään on toistaiseksi hyvin pienet toiveet, saati sitten vaatimukset. Uudet leluhankinnat eivät ole edes keskustelunaihe joka päivä - jos lapset ylipäätänsä haluavat jotakin, he haluavat mennä ravintolaan syömään.

PS. Meillä on myös muutamia perheen aikuisten lapsuuden leluja ihan aktiivisessa käytössä. Eivät varmaankaan ole nykystandardein myrkyttömiä, mutta ainakin ovat todella kierrätettyjä ;)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe