Toinen matkapäivitys - Ranua

Lyhyt postaus Ranualta:

Saavuimme eilen autollamme hetken mielijohteesta Ranualle. Kun tienviitta näytti, Ranua 90 km, ajattelin ettei se ole näillä lakeuksilla (oikeastaan vaaroilla) homma eikä mikään.

Sitä ennen jyräytimme Pellosta etelään (pohjoisin paikka oli Ylläs tai oikeastaan Kittilä) Norrbottenia kautta eli Tornionjokivartta Ruotsin puolelta.

Vaivihkaa olen myös valinnut matkaan itselleni sopivia kohteita. Pentikin tehtaanmyymälä sattui sijaitsemaan Pellossa samassa tilassa kuin lounaspaikka.

Lapset ovat kekkaloineet mukana menossa tavalliseen tapaan. Oikeastaan kaikki on mennyt 6-vuotiaan ja kohta 3-vuotiaan kanssa todella hyvin. Koska päiväunet ja lepäämiset on hoidettu tieosuuksilla, päiviä ei ole tarvinnut rytmittää niin tarkkaan.

Autossa on ahdasta - riehuvat lapset eivät oikein auta asiaa. Toisaalta olemme olleet hyvin paljon auton ulkopuolella.

Tänään tutustumme Ranuan eläinpuistoon. Lapsia kiehtoo tällä hetkellä enemmän Camping-alueen leikkipaikka, mutta aiomme päättäväisesti jyrätä heidän mielipiteensä.

Jonkinlaisena iltapäivätavoitteena saattaa tänään olla Kalajoki ja hiekkasärkät, emme ole puhuneet asiasta vielä sen enempää. Olemme joka tapauksessa matkan siinä vaiheessa, että siirrymme vaiheittain etelään.

Takaisin Helsingissä meidän pitäisi olla huomenna illalla. Uskomattoman nopeasti viikko on kyllä kulunut. Kropankin päälle se on ottanut. Liikuttelin selkääni viimeksi eilen toden teolla Haaparannassa leikkikentällä :D Iltaa kohden kipuja on ollut enemmän.

PS. Touhi roikkuu tällä hetkellä selässäni, ja päivävaatteet ovat lattialla eivätkä hänen päällään kuten pitäisi.

PPS. Yöt ovat toden teolla olleet valoisia täällä pohjoisessa - asuntoautossa saa onneksi verhot eteen.

PPPS. Lapset ovat intoutuneet leikkimään ohjaamossa, kun etuverhot ovat kiinni ja alueesta saa eräänlaisen majan. Mitään ei ole onneksi vielä hajonnut.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys