sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Jälleen vaatteista sekä postcrossing

Otetaanpa sitten jo vähän iloisempia asioita :) Meillä on käynnissä monenlaista puuhaa joulunodotukseen ja muuhunkin liittyen. Eilen vierailin lasteni kanssa vaatekutsuilla. Täytyy sanoa, etten ole käynyt vaatekutsuilla aiemmin.

Olen jo pidempään pyrkinyt keskittämään vaateostokseni niin, että valmistusmaa olisi Suomi tai korkeintaan maa EU:n sisällä. Tavoite on eettinen ja ekologinen - lisäksi haen vaatteille parempaa laatua.

Haluan myös, että vaatekaappini sisältö on suhteellisen ajaton. En halua käyttää pukeutumiseen ja sen suunnitteluun aikaa kuin sen verran, mitä on pakko. Silti, nyt iän ja työpaikan myötä haluan pukeutua asiallisesti ja edes himpun verran tyylikkäästi.

Minulla oli hakusessa muutama paita - päädyin ostamaan tunikamekon (voi käyttää molempina) ja oversize-jakun, jonka en todellakaan kuvitellut sopivan itselleni. Se jakku oli vielä kuvioitu...mutta käy mustan paidan ja farkkujen kanssa.

Haasteenani on ollut alati muuttuva keho useiden raskauksien ja niistä palautumisen seurauksena. Kovin monta yli 5 vuotta vanhaa vaatetta ei kaapistani sen vuoksi löydy. Myös tyylini on muuttunut tyttömäisestä aikuisemmaksi.

Hah, laitan tänne kuvan siitä jakusta, kun se tulee - katsotaan, sopiiko päälleni :)

Keksin eräänä päivänä, että voisimme Naakan kanssa alkaa harrastaa postcrossingia. Siinä lähetetään kortteja eri puolille maailmaa, ja saadaan vastavuoroisesti kortteja eri paikoista. Vastaanotetut kortit kirjataan järjestelmään, josta saadaan myös uusia osoitteita.

6-vuotias Naakkanen on tällä hetkellä kiinnostunut koko maailmasta. Siksi ajattelin, että tämä voisi olla meille mukava yhteinen harrastus. On myös kivaa lähettää, odotella ja saada perinteistä postia mistäpäin tahansa.

Kävimme eilen kirjakaupassa valitsemassa kortteja kahdelle henkilölle, joista molemmat toivoivat postikorttia lähettäjän kotikaupungista. Onneksi kotikaupunkikortteja löytyi läheisestä kirjakaupasta. Luulen, että tästä tulee eräs Naakan lempijutuista tulevana vuonna.

PS. Joulukalenterin ekat luukut saatiin vihdoinkin avattua tänään - jee!!!

PPS. Seuraava ohjelmamme on ulkoilu, mikä tapahtuu yllätyksellisesti aurinkoisessa säässä.

PPPS. Meidän pitäisi lasten kanssa myös siivota tai ainakin laittaa tavaroita paikoilleen - kuinkahan hyvin saan myytyä tämän idean...edes itselleni.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...