Pieniä otteita lomasta

Me Niskaset olemme viihtyneet lomalla oikein hyvin. Lapset ovat jo niin isoja, ettei itse tarvitse aina nousta sängystä ylös, kun he heräävät. Molemmilta onnistuu leikkiminen ja telkkarin katselu, isommalta aamupalan laitto (useimmiten).

Lomalla olemme esimerkiksi...


Ihmetelleet kuralätäköitä. Loska on lumen olomuodoista paras, jos Touhilta kysytään. Mitä kuraisempi lätäkkö, sitä pidempään Touhi viihtyy sen äärellä. Vaatteet ovat sen mukaisessa kunnossa.


Minä lenkkeilin eräänä iltana hämärässä puutarhapalstojen ohi, ja nappasin salaman kanssa tämän hieman aavemaisen kuvan palstasta. Kas kummaa, puutarhainnostukseni alkoi näin keskellä talvea kasvaa.

Olen jo kerennyt pohtia, mitä kaikkea kivaa palstalle istutetaan ensi keväänä. Samaten innostuin huonekasveista, kuten käy tässä kohtaa joka ikinen vuosi. Maltan kuitenkin mieleni, ja odottelen valon lisääntymistä.


Meillä otettiin tänä vuonna joulupukki vastaan neljän sukupolven voimin.  Naakasta on älyttömän hauskaa, että hänellä on monta eri-ikäistä isoäitiä. Isoisoäitejä löytyy suvusta vielä kaksi kappaletta, joista nuoremman, 93-vuotiaan, tapasimme tänä jouluna.


Jos johonkin olemme panostaneet tämän loman aikana, niin brunssseihin :D Kuusi vuotta on kulunut niin, että ylös on ollut joka ikinen aamu pakko nousta silloin kuin vauva tai taapero vaatii.

Nyt, kun kotoa ei löydy kumpaakaan, otetaan vapaa-aamuina kaikki irti hitaudesta. Kaikki syövät, kun mieli tekee, ja päivän askareisiin tai vaikkapa ulkoilemaan lähdetään sitten kun keretään. Ihanaa, tätä on kyllä odotettu!

PS.  Suunnittelimme menevämme loman aikana ainakin kerran uimaan - se on toteutettu onnistuneesti.

PPS. Kirkkoreissu on sen sijaan jäänyt toteuttamatta - katsotaan, jos toteutuisi vielä.

PPPS. Jotakin olisi edelleen kiva laittaa kasvamaan - ehkäpä idätän mung-papuja, jos en muuta keksi :D

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys