Isoja ja pieniä suuntaviivoja :)

Elämä tuntuu tällä hetkellä perheen viemiseltä eteenpäin :) Itselle tai lapsille tulee jatkuvasti isompia ja pienempiä juttuja, joihin pitää reagoida tavalla tai toisella.

Lisäksi on näitä isoja suuntaviivoja, kuten viime kirjoituksissa mainitsemani opiskelu- ja asuntosuunnitelmat. Tässä iässä totisesti sattuu ja tapahtuu. Välillä on kuitenkin hyvä ottaa iisisti mahdollisuuksien mukaan.

Opiskeluasia hoituu näemmä hakemuksella, joka tehdään maaliskuussa - tässä kuussa voisi lähinnä selvittää kahden kurssin laidan - pieni osa opinnoista on nimittäin tarjolla avoimessa yliopistossa, ja kesällä voisi olla hyvä tilaisuus suorittaa ne...tai sitten vasta syksyllä.

Asuntoasia eteni niin, että hakemus on nyt jätetty. Jos se menee läpi, edessä ovat lainaneuvottelut.

Sitten on tavallaan pieniä suuntaviivoja, mutta merkityksellisiä: olen huomannut, ettei Naakka juuri enää leiki leluilla. Hän kyllä piirtää, kirjoittaa ja leikkii roolileikkejä, jos on kavereita.

Pohdin asiaa, ja totesin, että haluan vielä vähän aikaa kannustaa häntä leikkiin.

Tänä aamuna Naakka on puuhastellut duploilla melkein kaksi tuntia. Hän on rakentanut koulua ja siinä sivussa ohjannut Touhin rakentamaan junaradan ja juna-aseman. Lastenhuoneesta kuuluu koko ajan vaimeaa puhetta. Leikin ääni on niin ihana ääni!



Sitten on keskikokoisia suuntaviivoja, kuten seuraavan kesän asuntoautomatka. Meillä on jo pohdittu asiaa hieman, ja puntaroitu tällä kertaa lännen/etelän suuntaa. Minä olisin lähtenyt Ahvenanmaalle, saariston rengastielle. Muu perhe Etelä-Ruotsiin. Sekin tosin kuulostaa mielenkiintoiselta.

Lapset ovat odottaneet seuraavaa asuntoautomatkaa oikeastaan siitä lähtien, kun tulimme takaisin kotiin edelliseltä matkalta. Täytyy myöntää, että nautin itsekin asuntoautomatkastamme melkoisesti.

Tällä kertaa reissu ei ole enää hyppy tuntemattomaan. Tiedän suurin piirtein, miten asuntoautossa toimitaan ja mitä ottaa mukaan. Tottakai siinä on kaikenlaista järjestelyä, mutta ajatustyötä ei ole enää niin paljon kuin edellisellä kerralla.



PS. Tänään lapset näkevät isovanhempansa pitkästä aikaa - kivaa!

PPS. Minä pääsen todella pitkästä aikaa saunaan - superkivaa!

PPPS. Postcrossing-postaus odottaa vuoroaan - olemme saaneet jo kortteja kolmelta mantereelta.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe