Väliviikko - päivä 1.

Lapani ovat olleet viime päivinä kipeät, ja niskaa kiristää molemmilta puolilta. Viime päivien liikunta: kävelyä, jumppaa ja uimista.

Välillä yläkroppa äityy tulehduksenomaiseen kiputilaan. Silloin olisi hyvä syödä särkylääkekuuri, minkä rva useimmiten unohtaa. Hieronta oli vuorossa lauantaina, mutta sen jälkeen yläkroppa veti itsensä nopeasti takaisin jumiin.

Rva ei osaa sanoa muuta, kuin että näin käy välillä. On aika harvinaista, että ympäristö heilahtelee, kun kääntää päätä, mutta näin kävi toissapäivänä - olin vielä uimahallissa.

Olen jo kauan sitten hyväksynyt, että tämä on kehoni, ja tällä mennään. Se ei läheskään aina toimi kuten toivon, mutta parempaakaan en saa. Hieronta poisti onneksi tuon huimauksen, joten siitä oli hyötyä, vaikka paikat eivät tuntuneetkaan vetreytyvän.

Tänään on vuorossa ainakin jumppaa ja kävelyä. Iltapäivällä minun pitää viedä Naakka puheterapiaan. Harjoituksia on nyt tehty kolme kuukautta, ja päällimmäinen tunne on kyllästyminen :D

Ei vaan, harjoituksia on hyödyllistä tehdä, ja olemme yrittäneet pitää siitä kiinni. Kuitenkin, kuka tahansa kuusivuotias kyllästyy kolmeen noppapeliin, jota pitää pelata joka päivä kuukausien ajan. Toiveena on, että saamme uusia ideoita ja ennen kaikkea harjoituksia.

"R" ei ainakaan vielä tule, mutta ehkäpä se sieltä ilmaantuu ajan kanssa. Naakalla on takanaan pitkä putki kurkkuärrää, hän oppi puhumaan aikaisin, ja on jo omaksunut ääntämistavan, jossa on oppimisen varaa.

On hyvä, että puhevikoihin, pienempiinkin, puututaan jo ajoissa. Luulenpa, että Touhin kanssa on aikanaan edessä sama.

Onneksi tein jo eilen ruokaa. Tänään voin vain hakea Naakan kanssa Touhin ja ottaa rennosti illalla. Kun en ole töissä, jaksan tehdä enemmän asioita lasteni kanssa (en kyllä jaksaisi, jos hoitaisin heitä kotona).

Lomillani, siis kun lapset ovat muualla, teen yleensä kotitöitä rauhallisessa rytmissä. Eilen siivosin jääkaapin, tänään on varmaankin vuorossa kylpyhuone. Tietyt järjestelyt kantavat pitkälle, kun ei taas ole aikaa huolehtia asioista kotona - siis lukuun ottamatta välttämättömimpiä.

Ehkäpä saan myös nyt lomallani luettua kirjan tai kaksi. Katsotaan, mihin kaikkeen aikani riittää.

PS. Naakka on hurahtanut netistä ladattaviin värityskuviin - viimeksi hän ahkeroi hienon naamarin, josta Touhi on kateellinen - ehkäpä hänkin saa omansa pian.

PPS. Naakan kanssa aion tällä viikolla pelata lautapelejä. Hän alkaa olla jo ihan hyvä vastus useissa peleissä.

PPPS. Ulkoilu on edelleen ongelma molempien kanssa. Säät eivät yksinkertaisesti suosi meitä ollenkaan. Mikälie Dennis siellä on riehunut eilisestä saakka, kohta tulee varmaankin uusi...







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe