Postcrossing - se on niin mielenkiintoista!

Olemme Naakan kanssa postcrossailleet kolmen kuukauden ajan.

Lyhyesti kerrottuna postcrossing tarkoittaa korttien lähettämistä eri puolille maailmaa, ja kun vastaanottaja on sen saanut, hän rekisteröi sen Postcrossing-sivuille. Samalla joku saa meidän osoitteemme, ja meille tulee kortti.

Korttivaihdossa ei siis olla koskaan saman ihmisen kanssa, vaan tietokone arpoo osoitteet sivuston käyttäjien joukosta. Kirjeen tai korttien vaihdosta postcrossing siis eroaa tässä mielessä paljonkin.

Mikä tässä sitten on niin hauskaa? 

- Postcrossaillessa pääsee takaisin sisälle lähettämiseen ja vastaanottamiseen - siis postikorttien. Nykyään melkein kaikki kulkee sähköisenä, ja korttien kirjoittamisesta ja vastaanottamisesta tulee itse tekemisen tunne, jota ei voi sähköisesti saavuttaa.

- On älyttömän mielenkiintoista saada postikortteja tuntemattomilta ihmisiltä eri puolilta maailmaa. Naakka käy aina katsomassa kartasta, mistä mikäkin kortti on tullut ja mittailee välimatkaa meihin.

- Olemme tähän mennessä saaneet kortteja kolmelta mantereelta ja edenneet päiväntasaajalle saakka. Uusia maita on kertynyt jo iso joukko.

- Hauskaa on myös, että korttiin mahtuu vain hyvin vähän tekstiä. Kirjoitamme usein jonkin pienen Suomeen liittyvän tietoiskun tai ihan vain perheemme kuulumisia.

- Postcrossing-sivuille voi laittaa toivomuksen, millaisia kortteja erityisesti haluaisi. Sitä kautta saimme USAsta Naakalle Harry Potter -aiheisen kortin. Naakka oli todella innoissaan.

Näyttää siltä, että jatkamme harrastustamme vielä pitkään. Koska tämäkin harrastus maksaa, olemme päätyneet lähettämään viisi korttia kuukaudessa. Saamme saman määrän takaisin. Joka viikko tulee yleensä ainakin yksi kortti.

Tässä on osa korttisaaliistamme. Yksi on Thaimaasta, yksi Singaporesta, yksi Taiwanista, yksi USAsta, yksi saksasta ja yksi Iso-Britanniasta :)



PS. Olen saanut tämän harrastuksen kautta uutta näkökulmaa leimoihin, postikortteihin ja tarroihin - kaikki ovat tuttuja lapsuudestani, mutta nykyään tulee kiinnitettyä vähemmän huomiota, jos ei ole erityistä syytä.

PPS. Edelliseen viitaten - kiinalaisilla ja japanilaisilla on hienoja leimoja ja kortteja.

PPPS. Edelliset korttini lähtivät Iso-Britanniaan, Belgiaan, Venäjälle...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe