Flunssa jatkuu, maskit ja sauvavauvat

Heippa, olemme rämpineet tämänkertaisessa flunssassa viime viikon keskiviikosta lähtien. Touhi kelpaa tänään juuri ja juuri päiväkotiin, ja Naakka viettää päivän kotona räkätaudissa kärvistellen. Sekä minulla että Naakan isällä oli kurkku kipeänä lauantaiyönä, mutta kumpikaan ei tullut sen enempää kipeäksi.

Minulla on tänään edessä noin sadan sivun luku-urakka. Huomenna ilmoittaudun kahdelle syksyn kurssille, joiden sisältöä en tunne etukäteen ymmärtäväni ollenkaan. Toivottavasti nyt mahdun niille kursseille...

Lukeminen on oikein mukavaa, ja tuntuu että nyt on luennassa teoriaa, jota tarvitsen tulevassa ammatissani oikeasti. Pieni huoli on kyllä siitä, jääkö luettu päähäni - varsinkin kun olen joutunut lukemaan piirrettyjen äänet ja "äiti mulla on asiaa" - huudahdukset taukoamattomana taustaäänenä.

Hankin itselleni viikonloppuna kolmannen kangasmaskin ja siirryin käyttämään maskia kaikissa julkisissa sisätiloissa. En voi sanoa pitäväni maskien käytöstä, ne näyttäisivät vaativan piilolinssit, koska rillit huurtuvat.

Kuitenkin, jos käyttää aina, ei tarvitse erikseen pohtia, missä käyttää ja missä ei. Kangas- ja kertakäyttömaskin suojaavuutta en enää viitsi edes miettiä - kuka niistä kertakäyttöisistäkään tietää, mistä on eniten apua. Kertakäyttöasiat jäävät kohdallani kestojen taakse, ja kai se muiden suojaaminenkin on hyvä asia...ja se että saan varmemmin tilaa ympärilleni, jos minulla on maski.

Joka tapauksessa, koronan torjunta on perheessämme hoidettu turvavälein, käsien pesulla, aikuisten maskeilla ja lasten koronatestaamisella. Enempää emme voi tehdä, koska emme voi jättäytyä pois yökerhoista, joissa emme edes käy ;) 

Viikko sitten koin ihastuksen, kun huomasin, että terraariossamme oleilee pikkiriikkinen sauvasirkka! Olin jo hieman osannut odottaa tätä - sauvasirkkojen sukukypsyys tuli saavutettua kesällä ja munien haudonta-aikakin täyttyi.

Viime viikon aikana sauvavauvoja kuoriutui vielä viisi lisää, joten sirkkojen yhteislukumäärä on nyt 9. Se on hieman liikaa nykyiseen terraarioon, kolmen aikuisen elinikää ei kuitenkaan ole oletettavasti enää paljon jäljellä. Katsotaan, mihin uudet sirkat aikanaan päätyvät :) 

Sen verran perheenlisäyksestä viisastuin, että otin pohjamateriaalin eli lannoittamattoman turpeen pois. Talouspaperialusta ei ole yhtä nätti, mutta siitä erottaa sauvasirkan munat paremmin. En kuitenkaan halua räjähdysmäisesti sirkkoja meille.

PS. Touhilla ei onneksi todettu suurta vikaa korvissa tai kurkussa. Näin voimme ottaa ehkä neljännenkin peräkkäisen flunssan vastaan turvallisin mielin (yäk)

PPS. Minua kiinnostaisi jo, ovatko kaksi tulevaa kurssiani etä- vai lähikursseja. Se selvinnee varmaankin ennen pitkää.

PPPS. Oheisessa kuvassa näkyy kolmekin sauvavauvaa.





Kommentit

  1. Täällä toinen joka ei jaksa miettiä maskien suojaavuutta. Olen ommellut ns. tuplakerroksella varustetut kangasmaskit vanhoista tyynyliinoista. Sen verran tukalia ovat erityisesti muutaman tunnin käytön jälkeen että kai ne jotain suojaavat :D Ja onnea sirkkaperheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, alussa yritin vertailla kertakäyttöisten suojaavuutta, mutta tiedot olivat niin häilyviä, ristiriitaisia ja huonosti vertailtavia, että väsyin. Kaksinkertainen kangas taitaa olla minunkin vaatimukseni. Kiitos sirkkojen puolesta - lisääntymiskokeilut taidetaan kuuteen lisäsirkkaan :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe