Koronatesti ja partio

Maanantaisen (yllätys, tunnin jonottamisen jälkeen sain ajan Touhille muutaman tunnin päähän) koronatestin, negatiivinen,  jälkeen saimme kuin saimmekin Touhin & Ventolinepiipun pitkästä aikaa päikäkotiin. Tämä helpotti tilannetta suunnattomasti.

Päiväkodissa Touhia oli yskittänyt ajoittain, mutta Ventoline oli helpottanut. Sellaisia ne Touhin laryngiitit ovat - yskä ei katoa hetkessä, vaikka olisi kuinka koronavuosi. 

Kahden todella takkuisen kerran jälkeen Naakka tykkäsi yllättäen partiosta. Jos nyt suoraan sanotaan, Naakka on helppo pelästyttää parilla tunnilla ohjattuja yhteisleikkejä (öö, ryhmäytyminen?), joissa pärjää nopeudella ja ketteryydellä. Haaveileva lukutoukkani on myös ulkoilmaihminen, mutta ei hän tuollaisista perusta.

En minä toki Naakkaa partioon pakota, mutta koska tiedän, että tämä monipuolinen harrastus muutakin, halusin että Naakka yrittää vielä kolmannen kerran. Nytkin oli leikitty, mutta leikkien valintaan sai osallistua - ja luennoitiin metsässä jokamiehenoikeuksista, mikä varmasti oli pedantin Naakkasemme mieleen ;) 

Ensi kuussa Naakalla on ensimmäinen "leiri", muutaman tunnin päiväsamoilu metsässä, johon kaupunginosamme rajoittuu. Käsitin, että sinne saa lähteä perhe mukaan, eli ei kun metsään! 

Itse en ole vielä varsinaista partioherätystä kokenut, vaikka aikuisia haluttaisiinkin toimintaan mukaan. Minulla on jonkinlainen partiohistoria - kävin siellä ala-asteen loppupuolella. Opin erilaisia solmuja ja kävin yöleirillä. 

Itse partiotaitojen opettelu oli mukavaa, mutta ymmärsin, etten oikein kuulu niihin sosiaalisiin piireihin. Kylämme partiotoiminta oli siihen aikaan varsin isänmaallis-uskonnollista ja lisäksi toiminnan sisäpiiri oli varsin sisäänpäin kääntynyttä - piti kuulua oikeisiin piireihin, arvatkaa, kuuluiko rva ;) 

Lyhyt kokemus nykypartiosta osoittaa, että partion imago on nyt, ainakin meilläpäin,  toisenlainen. Toimintaohjelma näyttää todella kasvattavalta ja mukavalta, eli olen iloinen, jos Naakka löytää tästä mieluisan harrastuksen. 

PS. Rva ei tietenkään osallistu partiotoimintaan - katsotaan, mikä tilanne on vuoden päästä ;) 

PPS. Toivottavasti emme kuitenkaan päädy heti uudestaan koronatestiin eli toivottavasti emme sairastu taas!

PPPS. On kyllä jännää, miten lapsuudenkokemukset vaikuttavat nykyelämään niin monella tavalla - hyvässä kuin pahassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe