Flunssapotilas, syksyn kolmas kierros

Tämä on sitten mainio syksy...Torstaiaamuna Touhi heräsi tukossa ja yskien. Viime viikon ajan Touhi toipui edellisestä flunssastaan. Eihän siinä auttanut muu kuin siirtää tenttilukunsa syrjään ja siirtyä jo totuttuun puuhaan, sairastuvan emännäksi. 

Tällä kertaa koronaneuvonnan asiakaspalvelija oli hieman ynseä - hän sanoi, ettei Touhin ikäisiä välttämättä tarvitse testata. Vastasin tähän, että koska me Touhin vanhemmat olemme edelleen työvelvollisia ;) , pääseekö Touhi alkuviikosta päiväkotiin, jos alkuviikosta vielä yskittää. "No ei, varataan sitten aika", vastasi asiakaspalvelija.

Näin ollen, Touhi kävi tänä aamuna toisessa koronatestissään - vastausta emme ole vielä saaneet. Touhin yskä on ollut tänään ihan mahdotonta. Siispä hän kävi vielä Pikkujätissä tsekkaamassa kurkun ja korvat. Suoraa vastausta ei sieltäkään löytynyt - nielurisat ovat vähän turvonneet ja korvat ihan kunnossa.

Itse flunssapotilas on ollut valtavan positiivinen. Hän oli kanssani torstaina, isänsä kanssa tänään. Luimme Touhin kanssa kirjoja ja teimme palapeliä ja tietenkin painimme :) Touhi ei yskinyt torstaina vielä niin pahasti. Toinenkin koronatesti meni ihan hyvin.

Mikä hauskinta, koska isosisko lähti torstaina sukkiksissa ja mekossa kouluun, halusi Touhikin sukkikset. Ihmeen kaupalla minulla oli sopivan kokoiset sukkahousut hänellekin. Minulle tuli asuvalinnasta ihanan haikea olo - Touhin vaate oli vauvana ja taaperona useinkin sukkahousut.

Sukkahousuissakin, T. pyrkii kovasti olemaan mies (siis mies omilla kriteereillään, ei meidän vanhempien). Yhtenä päivänä hän ilmoitti minulle, että tykkää vain isistä, papasta ja ukista.  Pohdin hetken ja sanoin hänelle puoliääneen, että hän taitaa tykätä minustakin, mutta ei halua sanoa ääneen. Hymy levisi 4-vuotiaani kasvoille, ja hän sanoi: "Kyllä tykkään, mutta ei kerrota kenellekään, ei varsinkaan ystävä V:lle." No, ystävä V. saa olla tietämätön, että Touhi tykkää äidistään ;) 

Lohdutukseksi jatkuvasta sairastamisesta, kävin tänään ostamassa Touhille uuden Tatu ja Patu -kirjan. Touhi tykkäsi kirjasta valtavasti. Häneen Tatun ja Patun kieli ja huumori tehoaa nyt todella hyvin - kuten myös äitiinsä. 

Huomaan itsessäni väsymyksen merkkejä. Koko vuosi on ollut niin outo, että voimavarani ovat ikäänkuin kortilla. Rajut, pitkät yskäkohtaukset, joissa T. ei saa yskimisen välillä kunnolla hengitettyä, käyvät voimilleni, ne ovat yksinkertaisesti pelottavia. 

Voi, kun ihana, vilkas ja vitsikäs poikani saisi myöhemmin tänä vuonna elää kokonaisia viikkoja ilman näin rajuja ja usein toistuvia hengitystieoireita. Voi, kun korona-aika helpottaisi, ja rutiinitsekkauksiin pääsystä tulisi helpompaa.

PS. Touhi yrittää kovasti opetella pelaamaan Mario-pelejä - toistaiseksi hän on taitavampi pikkulegojen kanssa. Hyvä niin.

PPS. Leipominen on hänen toinen lempipuuhansa. Meiltä jäi leivonta torstaina väliin, mutta onneksi Touhi pääsi isänsä kanssa kokkaamaan tomaatti-pastakastiketta.

PPPS. Perhe on paras!





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys