lauantai 13. marraskuuta 2021

Mehujäätauti

Tällä viikolla perheessämme on taas harmillisesti oltu vähän kipeinä. Touhi on ollut taas kurkunpään tulehduksessa. Se on ollut ikävän sitkeä, ja jälleen on käyty lastensairaalan päivystykset ja sen sellaiset läpi.

Viimeksi eilen illalla menin lähes rilluttelemaan läheiseen ostoskeskukseen - eli menin oikein puoli yhdeksän  aikaan illalla apteekkiin :D Touhilta oli loppunut lääke (kahden kipulääkkeen yhdistelmä puree tulehdukseen parhaiten), ja sitä piti todellakin ottaa yötä vasten.

Samalla reissulla sain hankituksi monta kertaa käytettävän kylmäpakkauksen. Oma selkäkramppini ei ole myöskään vielä hellittänyt, joten sekin on työn alla. Sen olen kuitenkin joutunut työntämään sivuun, sillä minun voinnilleni ei näemmä taaskaan ole aikaa.

Eilen illalla Touhin yskä paheni hälyttävälle tasolle, mutta onneksi parvekkeella hengittely (kylmä auttaa), mehujäät ja lääke purivat sen verran, että hän nukkui useamman tunnin ennen aamuyön yskäkohtausta. Tänään emme arvatenkaan tee mitään kummallisempaa tänään. 

Hatunnostoksi Touhille on katsottava, että hän on viimeinkin suostunut alkaa ottaa lääkettä Ventoline-piipusta. Sekin helpottaa yskää osaltaan, joten toivottavasti saamme tilanteen paranemaan tämän viikonlopun aikana.

Joten..kun en toimi Naakan mentaalisena valmentajana, pureudun Touhin hengitystieinfektioihin. Olen tähän asti ollut sitä mieltä, että lasten vauva- ja taaperoaika ovat raskaimmat, mutta nyt tuntuu, että joudun kohta vaihtamaan mielipidettä. Touhille hengitystieinfektio taitaa olla tämän syksyn viides.

Lienee selvää, ettei rva ole oikein parhaimmillaan. Riittämättömyyden tunne painaa, ja samalla jatkuvat yöherätykset tekevät olon puolikuntoiseksi (siis selän kipu toki myös). Toivoisin, että perhe-elämän keveämmät puolet näyttäiytyisivät taas rva:lle ennen pitkää.

Koska rva kirjoittaa blogia myös terapiana itselleen, on tärkeää myös poimia hyviä asioita viikon varrelta:

- Olemme alkuviikosta katselleet lasten kanssa videoita siitä, kun he olivat pieniä. Niin ihania palleroita molemmat <3 

- Minulla on suunnitteilla mökkireissu aikuisten kesken. Siihen on enää pari viikkoa. 

- Olen ensi viikolla menossa pitkästä aikaa konserttiin. Toivottavasti siellä nyt ei ihan korona iske.

- Sain onneksi hyvät kipulääkkeet selkääni, joten olen pysynyt tolpillani toisin kuin alkuviikosta näytti.

- Naakka antoi Touhin kurkunpääntulehduksille hauskemman nimen: mehujäätauti :) Mehujää eli kylmä auttaa laskemaan kurkun turvotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Alkutalven mökkireissu

Uhmasimme erään ystäväni kanssa viikonloppuna alkutalvea ja siirryimme perjantaina mökille. Alkumatkani sujui jouhevasti junassa - on se ku...