Kirjastoreissu sekä dino- ja hevisaurusten aika

Nukuin jotenkin levottomasti. Näin muun muassa unta, että eräs sukulainen, jonka kanssa en ole kovin läheisissä väleissä, asui palatsissa ja minun piti mennä kumartamaan hänen edessään. Kuinka paljon kartano- ja palatsisarjoja on liikaa :D 

Kokopäiväisessä etäopiskelussa tuntuu välillä, ettei mikään osa päivää rajaudu selkeästi opiskeluttomaksi. Kaksi meluisaa lasta kotona toki selkeyttävät struktuuria hieman. Kuitenkin, tunnen kaipaavani yhtä opiskeluvapaata päivää viikossa. Se olkoon tänään. 

Rankan lumisateen on määrä saapua Helsinkiin parin tunnin sisällä. Meillä oli suunnitelma lähteä lasten isovanhemmille, mutta ajokelit eivät ole puolellamme. Päätimme jäädä kotiin. 

Kävimme toissailtana kirjastossa Touhin kanssa. Olen huomannut, että olen juuri Touhin kanssa aika harvoin kaksistaan liikenteessä. Siksi kirjastoreissu oli erityisen mukava. Matkan varrella oli myös valotaidetta, jonka katselu oli meistä molemmista mukavaa. 

Lapsiin on muuten iskenyt dinosaurus-innostus. Se tuo mieleeni ysärin alun, Jurassic Parkin ja sen, että pikkusiskoni osasi dinosauruslajit paljon paremmin kuin minä :D Jurassic Park oli todella iso juttu siinä käytetyn tietokoneanimaation vuoksi - se oli jotakin aivan uutta. 

Mieleeni on myös jäänyt, että pääsin katsomaan Jurassic Parkin kuutosluokkalaisena. Leffassa käynti ylipäätään oli ehdottomasti tavallisuudesta poikkeava asia. Oli ystäväni syntymäpäivä, ja pääsin hänen perheensä mukana. 

Meidän lasten dinosauruskiinnostus ilmenee leikkeinä (kavereilla on kuulemma paljon enemmän dinofiguureita, mikä on ihan totta :D ). Naakka lukee dinosauruksista kertovia tietokirjoja, ja Touhi haluaa, että niitä luetaan hänelle. 

Olen myös pohtinut Touhin suhdetta musiikkiin. Hän ei todellakaan laulele, enkä minäkään saa laulaa. Musiikki ei tunnu olevan in - paitsi päiväkodissa. Siellä hän kuulemma lallattaa tyytyväisenä kaikki lastenlaulut, joita emme tosiaan kotona kuule.

No, tein tällä viikolla älynväläyksen: Hevisaurus! Siinähän on laulavia dinoja :D Se upposi yllättäen Touhiin uskomattoman hyvin. Koska taidan olla varsinainen kirjastohaukka, löysimme kirjastoreissulta Hevisaurus-elokuvan. 

Elokuva on tähän mennessä katsottu meillä kahdesti, myös Naakka on ollut siitä todella kiinnostunut. Siinä on musiikkia, joten Touhin musiikkiharrastus tuli kerralla hoidettua dino- eikun hevisaurusten voimalla. 

PS. Kartanosarja Downton Abbey on katottu jo loppuun, mutta palatsisarja Crown on vielä kesken. Ehkäpä katsomisen hinta ovat ne painajaiset.

PPS. Kirjastoreissulla sain kuulla mielenkiintoisia asioita muun muassa tubettamisesta, maailman vaikeimmasta legosetistä ja portugalin kielestä (Touhilla oli ollut päiväkodissa portugalia puhuva sijainen).

PPPS. Dinojutut ovat myös rva:sta kivoja. On myös hauskaa, kun kohta 9-vuotias Naakka elää vielä leikki-ikää täysillä. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys