torstai 6. tammikuuta 2022

Loppuloma: eristystä ja karanteenia

Ei välttämättä tarvitsekaan aloittaa ainakaan mitään kodin ulkopuolella tapahtuvaa heti ensi viikon alusta. Korona iski käytännöllisesti katsoen koko perheeseen. Tilanne on ollut päällä pari vuorokautta, ja onneksi oireet ovat lieviä.

Meillä ei ole mitään käsitystä altistumisesta - ihmisiä on tavattu vähän, ja kauppa & apteekki ovat olleet paikat, joissa olemme vierailleet. Uutisia seuraten tosin selviää, että valtaosa koronatartunnoista on nyt tällaisia. 

Todensimme tilannetta kotitesteillä, "virallisiin" testeihin emme varmaankaan mene, ellei joku meistä sairastu vakavaan koronavirustautiin ja päädy sitä kautta sairaanhoitoon. 

Pahimmat oireet meillä ovat olleet kuumetta ja yskää - tosin meillä kenelläkään ei ole enää kuumetta - kaikilla meistä ei sitä missään vaiheessa ollutkaan. Lisäksi on ollut lihassärkyä ja mahakipua (yhdellä meistä). 

Rva:lla on kaksi koronarokotetta, kolmas piti mennä ottamaan ensi viikolla, mutta se nyt siirtyy. Myös mm. Naakan koululla alkavat näköjään 1-5-luokkalaisten rokotukset. Mikäli ne alkavat heti, joutuu Naakkakin olemaan sellaista ottamatta.

Meillä on siis vielä monta päivää sairastettavana, eristyksessä ja karanteenissa. Mikäli olemme niin onnekkaita, että vältymme vakavilta oireilta, tulee suurin ongelmamme olemaan tylsyys. Rva:lla ei ole sinänsä tylsää, mutta lapsilla tulee varmasti olemaan.

Täytyy myöntää, että kun kaksi viivaa ilmestyi testiin, tuli hivenen kylmä hiki. Rva:lla on jatkuvaa hoitoa vaativa astma, eli kuulun riskiryhmään 2. Olin jo maalaillut kaikki uhkakuvat, kunnes sain eilen illalla itseni rauhoitettua: tartunta on tullut joka tapauksessa, eli hommaa ei voi enää peruuttaa.

Minun ainoa oireeni tähän mennessä on yskä. Olen siis ollut kuumeeton eikä muutakaan vaivaa ole. Olisikohan sitten niin, että kaksi rokotetta ovat olleet kohdallani hyvä ratkaisu, mikäli selviän näin lievillä oireilla. 

Tämän vuoden joululomamme siis alkoi flunssalla ja päättyy koronaan. Lisäksi erinäisten paikkojen kiinniolo on estänyt tavanomaisen lomailun - siis sellaisen, jossa käydään kivoissa paikoissa. Toivon mukaan vuosi 2022 tuo meille sellaistakin aikaa yhdessä :) 


4 kommenttia:

 1. Voimia koko porukalle! Hyvä kuulla, jos myös astmaatikko voi selvitä lievillä oireilla ja toivotaan parasta ettei vointisi tuosta menisi huonommaksi. Itsellä myös astma ja alkaa olla 6 kk kulunut toisesta rokotteesta. Tässä on pientä ahdistusta kaikissa tilanteissa, joissa pitäisi mennä ihmisten ilmoille, joten onneksi sain aikaistettua rokotusaikaa jo lähipäiville, kun alkuperäinen aika olisi ollut vasta tämän kuun lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivottavasti saat nyt rokotteen jo lähipäivinä! Meidän oireet ovat tähän asti olleet lieviä edelleen, mutta nyt myös lopuilla perheenjäsenillä on ollut kuumetta - ei kovin korkeaa kuitenkaan. Itsellenikin osui nyt korona siihen kohtaan, kun kahden rokotuksen teho on alhaisimmillaan. Toivon kuitenkin, että vakavammat tautimuodot vältettäisiin. Toistaiseksi kaikki on onneksi ok.

   Poista
 2. Meidänkin perheen vuosi alko koronalla... huoh...

  Tsemppiä teille!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia <3 Ääh, oikein paljon tsemppiä myös teille! Tämä taitaa olla näinä aikoina hyvin yleinen tapa aloittaa vuosi. Toivotaan että menee ohi lievillä oireilla!

  VastaaPoista

Viikonlopun villityksiä tai ei sittenkään

Kesä- ja loma-aikaan meillä on oikeastaan aika aktiivista. Olemme tehneet varsin pitkiä matkoja ja käyneet paljon erilaisissa paikoissa. Pa...