perjantai 14. tammikuuta 2022

Toipumista ja hengenahdistus

Me vähän toivumme edelleen. Suuri osa perheestä on jo ok, kotosalla ovat enää minä ja Naakka. Minä vapaudun 10 päivän eristyksestä huomenna ja Naakka ylihuomenna. Naakalla on vielä vähän nuhainen olo - minulle tuli muutakin.

Minulle tuli nimittäin hengenahdistusta. Arvasin tämän oikeastaan jo etukäteen - hoitotasapainoton astma on vähän huono lähtökohta isommille hengitystieinfektioille. Oireet alkoivat ilmestyä 6. sairauspäivänä. 

Alkoi vain yksinkertaisesti tuntua, että vaikka hengitän normaalisti, tulee hengästynyt olo. Puhallukset PEF-mittarilla olivat kuitenkin normaalin rajoissa. Pieni paniikki alkoi toki myös iskeä - pitääkö ottaa rauhallisesti, mennä päivystykseen vai molempia.

Pysyin kuitenkin kotosalla ja otin rauhallisesti. Hengitettyäni huonosti pari päivää tilasin lähiapteekista kortisonitabletit. Otin ensimmäisen eilen ja toisen tänään. Olo tuntuu jo hieman paremmalta. Kortisonikuurin on tarkoitus viedä tulehdusta pois keuhkoista. Ehkä se auttaa normaaleihinkin astmaoireisiin.

Minä en ota kirjoituksellani kantaa, kannattaako ottaa rokotuksia tai pitää koronaa vaarallisena tautina - se on toisille vaarallisempi kuin toisille. Itselleni ei ole normiflunssista tullut ikinä hengenahdistusta, mutta koronasta tuli, ja tulisi varmaankin esimerkiksi kausi-influenssasta.

Juuri siksi, kun emme tiedä, keneen tartutettuna tauti on vaarallinen, emme ota riskiä, ja pysymme kotona 10 päivää - laskettuna jokaisen oireiden ensimmäisestä päivänstä. Kohta olemme kaikki "suoriutuneet" tästä.

Sinänsä olemme jo voittajia siten, että meillä on nyt todennäköisesti kolmea rokotetta parempi suoja koronaa vastaan. Otan kyllä sen 3. rokotteenkin, mutta vielä en ole keksinyt, koska sen mahdollisesti saa ottaa.

Tautihuippua ei ole vielä saavutettu. mutta toivon mukaan meidän ei enää tarvitse pohtia asiaa niin paljon. Noudatamme jatkossakin toki erityistä varovaisuutta, mutta todennäköisesti uusi koronaeristys ei ole ihan heti odotettavissa.

Toivottavasti seuraava kirjoitukseni olisi jo muuta kuin koronaa :) Käynnistelemme normaalielämäämme rauhallisesti ja olemme kiitollisia, että meille kävi näin hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Keuhkot ja muuta arkea

Tällä viikolla tekemisemme normalisoituvat hitaasti, mutta varmasti. Rva:n keuhkot eivät ole vieläkään ihan normaalilla tasolla, ja fyysisel...