lauantai 23. huhtikuuta 2022

Pandamonniset, legot ja terveys :)

Olen noin tammikuusta alkaen suunnitellut hankkivani akvaarioon pandamonnisia. Toissapäivänä niitä sattui olemaan lähikaupassa, joten päädyin yhdeksän yksilön parveen. Pikkuiset ovat kotiutuneet todella hyvin.

Meillä ei kovetetun veden takia ole ollut moneen vuoteen minkäänlaisia monnisia. Ne ovat kuitenkin mielestäni yksiä suloisimmista akvaariokaloista. Pandamonniset ovat olleet erityisen ihailuni kohteena jo pidempään, joten onneksi odotus viimein palkittiin.

Ulkosuodatin on nyt viimein pesty - sen toiminta uhkasi stopata puolen vuoden siivoamattomuuden jälkeen kokonaan. Itse peseminen ottaa toki tunnin tai vähän yli, mutta jotenkin sitä ei meinaa saafa aikaiseksi ennen kuin on ihan pakko. Nyt homma on kuitenkin hoidossa! 

Touhista, 5, on kehittynyt yhä taitavampi legojen kokoaja. Itse asiassa on hieman sääli, että tällä hetkellä hänellä ei ole kaveria, joka olisi kiinnostunut legoista. Aika usein hän hermostuu ja vaatii aikuisen rakentelemaan...ja voi varmaan arvata, ettei aikuinen ihan joka kerta osallistu riemusta kiljuen.

Tätä ei pidä ymmärtää väärin, Touhi on kuulemma päiväkodissa oikein haluttu leikkikaveri, ja hän tykkää aika usein leikittää myös pienempiä. Vaikka Touhi ei välillä haluaisi lähteä päiväkotiin, hän tuntuu viihtyvän siellä joka päivä.

Mutta legoista...minä kaipaisin jonkinlaista järjestystä legoihin. Koska Touhi tykkää selvästi enemmän kokoamisesta kuin varsinaisesta leikkimisestä. Niinpä menin kauppaan ja ostin isohkoja Minigrip-pusseja. Pakkasin niihin sellaisia sarjoja ohjeineen, joissa näyttäisi olevan kaikki palat vielä tallella.

En tiedä, johtaako tämä edes hieman suurempaan järjestykseen ja vähempään uusien legojen mankumiseen, mutta ainahan voi yrittää!

Terveyteen liittyvät alueet, joihin haluaisin parannusta, ovat tällä hetkellä lihaskuntoharjoittelu ja vihannesten syönti - molemmat ovat päässeet viime kuukausien aikana repsahtamaan. Eipä siinä muuta voi kuin edetä vihannes ja harjoitus kerrallaan :D 

Sinänsä homma ei ole repsahtanut täysin - olen todella poikkeuksellisesti käynyt harkan kaikana "ulkona" lounailla useamman kerran viikossa. Oikeastaan siihen ei olisi varaa, mutta tulevaisuudessa näin ei kuitenkaan ole - jostakin täytyy nauttia.

Olen syönyt lähinnä erilaisia "bowleja", jotka koostuvat lähinnä kasviksista. Olen nauttinut tästä, koska työni ei yleensä ole sen luonteista, että kivat lounaspaikat kuuluisivat tai edes mahtuisivat aikatauluun. Vaikka raskasta, tämä on myös poikkeuksellista aikaa elämässä.

PS. Monniset tykkäävät uida pohjan tuntumassa etualalla akvaariossa, joten niitä on mukava katsella.

PPS. Touhi katseli tänään Youtube-videoita Legolandista, ja huvipuistokuume kasvaa...

PPPS. Haluaisin huomenna mennä uimaan, mutta saattaa olla, että pitkä kävelylenkki korvaa nyt uimareissun. Tein tänään kaksi lihaskuntoliikettä. Voisin ottaa saman tavoitteeksi huomenna.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Taimitarhalla ja onnettomuus

Alan vanhetessani osoittaa merkkejä puutarhahulluudesta - no en ihan, puutarhapalstaani kuvaa parhaiten sana "mummolan takapiha"....