keskiviikko 25. toukokuuta 2022

Taimitarhalla ja onnettomuus

Alan vanhetessani osoittaa merkkejä puutarhahulluudesta - no en ihan, puutarhapalstaani kuvaa parhaiten sana "mummolan takapiha". Tällä hetkellä osa palstaa näyttää ehkä eniten tunkiolta, kunnes risusavotta joskus valmistuu.

Hulluus ilmenee kalenterin kyttäyksenä "nyt pitäisi kyllä jo istuttaa sitä ja tätä..." Tänään koittikin suuri etappi: kevään taimiostokset! Siemenperunoita ei valitettavasti saatu - ehkäpä löydämme niitä vielä jostakin...

Palstalle tulee kuitenkin kaksi puutarhavadelmapensasta. Minulla on niille paikka..öö...sen risukasan alla. Täytyy siis työskennellä vielä. Lisäksi ostin kaksi pionia ja raparperin (mikään näistä ei selvinnyt talvesta). 

Kaksi tainta kesäkurpitsaa löytyi onneksi, ja kotona olen kasvattanut maissintaimia. Heräteostoksena ostin vielä sormustinkukan - täytyypä vielä lukea sen hoidosta.  Seuraaville päiville on luvattu sateita, mutta katsotaan, jos joskus onnistuisi.

Puutarhahulluus on edennyt näköjään niin pitkälle, että kerron ensin siitä enkä Touhista. Touhille nimittäin sattui pari päivää sitten onnettomuus. Hän kaatui rappukäytävässä, siis portaissa suoraan leualleen.

Minä skannasin ensin mielessäni kaiken niskasta päähän ja hampaisiin. Veri tuli kuitenkin leuasta ja kun katsoin, siellä oli käytännössä reikä, läpimitaltaan kolme senttimetriä. Soitto lapsen isälle töihin, ja Touhille saatiin lääkäriaika tunnin päähän. 

Touhi palasi lääkäriltä kolme tikkiä leuassaan. Toimenpide oli sujunut hyvin, Touhi oli ollut totista poikaa. Kotiin palattuaan hän kyllä soitteli jokaiselle isovanhemmalle erikseen ja oli tikeistä oikein ylpeä. 

Täytyy sanoa, että polveni hieman notkahtivat, kun tsekkasin haavan. Harmitti myös, että leuan täytyi olla todella kipeä. Myöhemmin siihen ei ole onneksi sattunut, ja tikitkin poistetaan jo alkuviikosta. Touhi onkin ensimmäinen lapsi meillä, joka on satuttanut itsensä tikattavaan kuntoon. 

PS. Touhi on kulkenut rappusia onnettomuuden jälkeen erityisen varovasti. Heti seuraavana päivänä onnettomuuden jälkeen hän kyllä vietti seitsemän tuntia kevätretkellä Nuuksiossa.

PPS. Kun lasta sattuu, elämän perusarvot kuten terveys ja läheisten hyvinvointi näkyvät ainakin hetken tavallista kirkkaampina.

PPPS. Kyllä, odotan, että pääsen pian palstalle...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...