Tehokas lauantai ainakin osittain

Eilen oli tehokas päivä - tosin tehokkuuteni tunnit osuivat päivän alkupäähän. Kävin nimittäin kesäsateessa (eikä niin pienessä) hoitamassa puutarhapalstaa. Sen jälkeen kävimme vielä Naakan kanssa kirjastossa.

Tuollainen combo on oikeastaan käytännössä unelmieni vapaapäivä. Palstahommat eivät tulleet valmiiksi enkä voinut lainata kirjastosta mitään itselleni, koska edellisetkin omat kirjani ovat täysin kesken. Kuitenkin, kävin niissä paikoissa, joissa halusin käydä.

Ensi viikolla haluan käydä uimahallissa. Se menee kiinni ja antaa tilaa maauimalalle kesän ajaksi. Harmillisesti liput joita minulla on, käyvät vain sisäuimahalliin. No, onneksi sisäuimahalli on auki vielä juhannukseen asti.

Touhi-pieni vietti eilen melkein koko päivän naapurin poikien luona. Jossakin vaiheessa lähetin Naakan kysymään, onko kaikki ok :D Touhi ei silloinkaan vielä tullut kotiin. On upeaa, että viihtyvät - leikkitreffejä ei ole tarvinnut erikseen sopia.

Palatessaan kotiin T. oli väsynyt ja kiukkuinen. Mikään ei ollut hyvin ja iltapalakin meni kiukutteluksi - väsymyksestä ei kuulemma tietenkään ollut kyse. Touhi rentoutui lopulta vasta, kun luin hänelle kirjastosta lainaamaani Minttu-kirjaa.

On pieni ihme, että Touhi tykkää Mintuista - yleensä mikään missä on tyttö, ei käy. Siinä missä Naakka tykkää mielellään leikkiä poikien kanssa, näyttää Touhi tällä hetkellä vierastavan tyttöjä oikein paljon. Ehkä tämä muuttuu joskus :) 

Toisaalta, Touhi tykkää kuunnella ns. realistisia kertomuksia. Mielikuvitusolennot tai eläimet eivät ole ollenkaan niin suosittuja kuin ihmiset ja mielellään suhteellisen arkisessa miljöössä.

Naakkaa jännitti kirjastossa oikein paljon, kun tuli tilanne, jossa piti asioida kirjaston henkilökunnan kanssa. Naakka on sinänsä rohkea ja puhelias, mutta luultavasti häneltä puuttuu pandemia-ajan lapsena harjoitusta sosiaalisista tilanteista...ja toki on ok jos ujostuttaa.

Kirjojen kanssa ei jännittänyt - mukaan tuli kaikenlaista Astrid Lindgrenin tuotannosta Aku Ankkoihin. Olen iloinen, kun Naakka tykkää lukea. Lukuharrastuskin on harrastus, vaikka sitä ei välttämänä sellaisena pidettäisikään.

Tänään olemme iloisia päästessämme iltapäivällä juhlimaan yksiä nelikymppisiä! Täytyy seuraavaksi terästäytyä ja lähteä hankkimaan lahjaa. Muutamia muitakin tarvikkeita täytyy hankkia - siispä päivän töihin ja toimiin!

PS. Synttärisankari tykkää pelimaailman asioista - siispä sen tyypin lahja!

PPS. Ääh, meillä olisi vuorossa siivousta ja järjestelyä asunnossa, suuntana lastenhuone.

PPPS. Olen sentään jo keksinyt, mitä syömme maanantaina - spaghetti bolognese olisi tällä kertaa vuorossa.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe