sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Hiihtoloma, osa 2: Tampere ja Assembly Winter

 Pääsimme kuin pääsimmekin päiväretkelle Tampereelle. Meillä oli varsin yksinkertainen ohjelma, museokeskus Vapriikki :) Matkustimme junalla ja tällä kerralla vähän hienommin - meillä oli oma hytti. Junamatkan pituus oli parisen tuntia.

Naakan ja Touhin kanssa on oikeastaan todella helppo matkustaa. Se ei kyllä tarkoita, etteikö villejä hetkiä olisi ;) Kerkesimme matkan aikana käydä ravintolavaunussa syömässä korvapuustit. Lapsilla oli ihan pieniä leluja mukana, ja lisäksi kirja sekä puhelin. 

Matkasuosikiksi muodostui yllättäen Duolingo - kielisovellus. Minähän pelaan tällä hetkellä Venäjä-osuutta hitaasti mutta varmasti. Koska Touhilla ei ole englannin kielen taitoa ollenkaan ja Naakallakin vasta hyvin vähän, molemmat opettelivat suomea ikään kuin S2-ihmisinä. Vain Touhia piti auttaa.

Tehdasaluetta piti vähän kierrellä kirpeässä pakkasessa ennen kuin Vapriikin sisäänkäynti löytyi. Naakan mielestä vesivoimala oli hurjan pelottava. Onneksi siis löysimme viimein sisäänkäynnin.

Kiersimme Kivimuseon, Luonnontieteellisen museon, Pelimuseon, Jääkiekkomuseon ja Postimuseon. Täytyy sanoa, että museofriikit lapsemme alkoivat hyytyä vasta postimuseossa. Kehuja saivat myös kaikki leikkipaikat museoiden sisällä ja ulkopuolella. Paluumatkalla kerkesimme käydä pikapikaa myös Pikku kakkosen puistossa ulkosalla.

Olimme Tampereen-matkan jälkeen oikein loppu, mutta tyytyväisiä. 

Vauhdikkaan keskiiviikon jälkeen saimme rauhallisen torstain ja vauhdikkaan perjantain. Silloin kävimme päivälipuilla Assembly Winterissä ystäviemme kutsumina. Lapset eivät ensin oikein älynneet minne tulivat.

Ällistys vaihtui wow-fiiliksiksi, kun he tajusivat että edessä on tuntikausia Minecraftin pelaamista :D Se onnistui ystävien konepaikoilla, mutta myös School of Gamingin Minecraft-koulussa, jossa Naakka ja Touhi pääsivät harjoittelemaan punakiven käyttöä.

Naakka teki tosi keskittyneesti, Touhi myös, mutta omaa juttua ;) Molemmat lapset esittelivät myös hienosti aikaansaannoksensa muulle ryhmälle. Jos lapset haluavat, täytyy tuota pelikoulua tsekata myöhemminkin, riippuu toki vähän kustannuksista.

Assemblyssä muita suosikkeja olivat syöminen Hesburgerissa :D Sekä miniskeittirampit. Jälkimmäisistä kiinnostuttiin niin paljon, että kotimatalla täytyi käydä ostamassa molemmille omat miniskeittilaudat. Ramppien. jne kohdalla sanoin jo ei. 

PS. Ainoa miinus lasten mielestä junamatkalla oli vaunujen väliköt - pelottavia.

PPS. Itsestänikin oli mukavaa vierailla Assemblyssä pitkästä aikaa - vähän se ääni- ja valomaailma menee kropan sietokyvyn yli - ei ehkä useammaksi päiväksi :D

PPPS. Kun isoisän 70-vuotisjuhlat osuvat vielä hiihtolomaan, ohjelmamme on käytännössä täynnä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...