Sateen jälkiä ja koulu-uinnin erilainen suorittaminen

Jopas on ollut sadetta. Maanantaina kastuin totaalisesti kotimatkalla, kuten varmasti moni muukin. Yritin taktikoida, mutta totesin sen mahdottomaksi - hetkessä kengät ja housut olivat täysin märät. Takki suojasi edes vähän.

Vaikka sade on tietyllä tavalla tunnelmallista, minun makuuni ilmankosteutta on nyt hivenen liikaa. Minulla on jatkuvasti kuuma, paitsi iltaisin. Eilen oli kerrankin sateeton ilta - tottakai sinne lenkille oli pakko hyökätä.

Lenkillä totesin, että kaikki auringonkukkani ovat katkenneet - ilmeisesti maanantain myrskyssä. Tämähän sopii hyvin kuvioon - siis siihen, miten asiat palstalla ovat tänä kesänä sujuneet :D Maksaruoho sentään odottaa vielä kukkimistaan.

Meillä on ollut tämän viikon aikana lasten vanhempainillat. Minulla on mennyt aikaa sisäistää, että toinenkin lapseni on nykyään koulussa. Se tarkoittaa useampaa vanhempainiltaa, koska lapset ovat "spesiaaliluokalla" mutta lisäksi normiluokissa.

Yhteisluokan vanhempainillan lisäksi ohjelmassa oli siis kaksi vanhempainiltaa. Lasten isä meni Naakan, minä menin Touhin vanhempainiltaan. 

Löysin ilokseni myös Touhin paikan, jolle sain istua. Pöydällä oli hänen Pikachu-penaalinsa, mutta pulpetti oli tyhjä - varsinainen oma paikka on spesiaaliluokassa. Kaikesta ilmeni, että ykkösluokka oli päässyt työskentelyn alkuun :)

Itselleni ei ehkä tullut juuri mitään uutta. Jokunen vanhempi oli tuttu, koska isommat sisarukset ovat Naakan kanssa samassa luokassa tai tuttuja päiväkotiajoilta. Aloin olla aika väsynyt, onneksi kello oli viimein seitsemän.

Naakan asioista ei kerennyt sen enempää puhua, mutta koulun uimaopetus, josta olen ennenkin kirjoittanut. on Naakalle ongelma hallin hälyisyyden takia. Ryhmäopetus ei vain suju. 

Soitin opettajalle. Kävimme asiasta asiallisen keskustelun, jonka pohjalta sovimme, että Naakka käy kanssani 4 kertaa uimahallissa (koulun uimaopetus on yhtä pitkä). Minä raportoin, miten Naakka on edistynyt. 

Olen iloinen, että asia saatiin koulun kanssa sovittua. Ei ole millään pedagogiikalla tarkoituksenmukaista, että lapsi on kauhuissaan eikä halua enää uida ollenkaan. Katsotaan, millaisia "opetustunneistamme" tulee :) Naakasta ratkaisu kuulostaa hyvältä. 

PS. Olemme edenneet Disney-leffaprojektissamme Leijonakuninkaaseen. 

PPS. Kerkeän luultavasti huomenna palstalle vähän siivoilemaan. En kompostoi läheskään kaikkea kuihtunutta, jotakin vain. 

PPPS. On itse asiassa kivaa mennä Naakan kanssa uimahalliin :) 


 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe