perjantai 29. syyskuuta 2023

Uimatreenit ja väsymystä

Koskapa Naakan täytyy käydä "uimaopetuksessa" minun kanssani, katsoimme parhaaksi aloittaa. Flunssa on kulkenut perheemme läpi, mutta minuun se ei ole toistaiseksi iskenyt. Se on vain ajan kysymys tai sitten ei.

Minulla on ollut tavallista enemmän staattisia työasentoja päätteen ääressä, mikä on aiheuttanut aika karsean tilan niskaan ja yläselkään. Koska minua alkaa tässä tilassa myös huimata, olo on, hm... Olen ollut tänään aika epätoivoinen.

Löydän joskus Youtubesta toimivia liikkeitä, yleensä en. Nyt löysin jonkinlaisen "fysioterapeuttisivuston" jossa oli kaksi liikeohjetta - yllättäen ne aukaisivat hartiat (eivät kyllä yläniskaa) Kuitenkin, olo oli liikkeiden jälkeen paljon iisimpi, ja se vaikutti välittömästi myös mielialaan.

Takaisin uintiin: Naakka vastusteli hieman lähtiessä, vaikka onkin sitoutunut uimaopetukseen. Hän ei olisi jaksanut lähteä kävellen parin kilometrin matkaa uimahallille.Kuitenkin, kun pääsimme liikkeelle, Naakalla ei ollut vaikeuksia siirtymisessä.

Me kerkesimme hallille jo ennen kuutta, milloin kaikki muut eivät olleet sinne kerenneet, joten alkuun oli suhteellisen hyvin tilaakin. Naakka oli innokas ja treenasi uintia useammassa altaassa. Yllätyksekseni hän uskalsi myös ison altaan matalaan päähän, jossa oli "perheuintiaikaan" melko hiljaista.

Naakalla meni todella hyvin! Uinnista on tullut varmempaa ja uintimatkaakin kertyy. Naakka treenasi myös sukeltamista ja vähän sammakkouintia. Naakka muuten tykkää käydä kylmäaltaassa viilentymässä tämän tästä - tässä emme jaa yhteistä intohimoa ;) 

Meillä meni hyvin, mutta täytyy muistaa, että uimahalli on lähtökohtaisesti Naakalle stressaava paikka melumaailmoineen ja ihmisjoukkoineen. Hän pitää vedestä todella paljon, mutta uimataidon kehittäminen vaatii rohkeutta. Rennoimmin Naakalla on mennyt kesämökillä.

Lisääntynyt läksymäärä ja pitkät koulupäivät ovat vaatineet veronsa, ja Naakalla on ollut viime aikoina kuormittuneisuutta enemmän kuin pitkään aikaan. Läksyjen handlaaminen on vielä työn alla, katsotaan, josko tilanne paranisi, kun hän tottuu uuteen työmäärään. Jos ei, täytyy ottaa yhteyttä kouluun, josko jostain voisi keventää.

On tärkeää, että Naakka saa tarpeeksi lepoa ja omiin oloihinsa vetäytymistä joka päivä ja myös viikonloppuisin. Naakka on sosiaalinen, mutta tarvitsee vastapainoksi yksinoloa. Toivottavasti viikonloppu on Naakalle ja meille muillekin rauhallinen :) 

PS. Minulle tuli tänään yli 15 000 askelta, mikä on jo todella hyvin!

PPS. Nautimme Naakan kanssa uinnin jälkeen pehmikset, kuten asiaan kuuluu :) 

PPPS. Hartialiikkeet jatkuvat oletettavasti huomenna. Toivottavasti olo säilyy siedettävänä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nelosten tanssit ja epätavallinen viikko

Voisi jopa sanoa , ettei meidän perheessä ole juhlittu Suomen itsenäisyyttä koskaan näin monipuolisesti. Keskiviikolle, varsinaiselle itsenä...