Viktoriaanisen ajan etsiviä ja terveiset Burundista

 Neiti Scarlett ja herttua on sarja, jota olen hieman kerennyt Areenalta katsella. Ruutuaika on vähällä, mutta olen huomannut sarjojen katselun lisäävän dopamiinitasoani sekä pakottavan minut keskittymään olemaan paikallani ja kiinnittämään huomioni yhteen asiaan kerrallaan.

Tämä sarja vaikuttaa hauskalta - se on etsiväsarja viktoriaanisesta Englannista. Sen ajan naisetsivällä on ollut muitakin haasteita kuin tutkittavana olleet tapaukset. Juoni etenee hyvin ja saan historia-annoksen, jota tarvitsen säännöllisesti.

Sekä historialliset sarjat että kirjat ovat suosikkejani. Historia taas on kiehtonut minua lapsesta asti. Tämä kiinnostus on ilokseni tarttunut lapsiinkin, tosin he eivät ehkä ihan vielä ole tämän sarjan kohderyhmää. 

Kun aikanaan pohdin, mitä lähtisin opiskelemaan, mielessä kävi myös, että olisin lähtenyt yliopistoon lukemaan historiaa. Päätin toisin ja olen tyytyväinen saadessani säilyttää historia-asiat harrastuksenani. 

Kummipoika D:ltä Burundista tuli tässä taannoin kirje. Kaikki on siellä hyvin, ja kuluneen vuoden aikana nyt 9-vuotias kummipoika on osallistunut englannin kielen kerhoon ja koululle on rakennettu käsienpesupaikka.

Hän on myös saanut tietoa lasten oikeuksista ja hänen yhteisössään on saatu lahjoitukseksi viljelykasvien siemeniä sekä kehitetty viljelymenetelmiä. Kouluun on rakennettu lisää luokkahuoneita. Kuulostaa, että monia asioita on saatu vuoden mittaan paremmaksi ja työ jatkuu.

D:n kuulumisista ja elämästä Burundissa on keskusteltu - varsinkin Naakka on pohtinut, millaista hänen elämänsä on. Lähiaikoina kirjoitamme D:lle vastauskirjeen. 

Kävin tänään aamulenkillä puutarhapalstalla. Eipä ollut vielä kumpikaan auringonkukka auennut. Toinen on kyllä aivan sillä hilkulla. Maissitkin ovat vielä mukavasti kasvaneet, vaikka lokakuuta kohti mennään.

Kamalasti ei palstalla enää ole tänä syksynä tekemistä. On oikeastaan ollut ihan mukavaa, että lämmin syksy on tuonut "tapahtumia" palstalle vielä syksyn edetessä. Siivoushommia voisi tehdä jonkin verran, mutta se ei oikeastaan ole välttämätöntä.

Vielä yksi työ on toki edessä ja se on kukkasipuleiden istuttaminen. Olenkin saanut apua sipuleiden hankkimisessa, ja istutan ainakin tulppaaneja ja krookuksia. Josko aikaisille pörriäisille olisi sitten jälleen vähän enemmän kukkia.

PS. Scarlett ja herttua -sarjaa on Areenassa 3 kautta. Jos nyt saisin edes yhden katsotuksi.

PPS. Kirjoitimme kummipoika D:lle viimeksi toukokuussa. Josko nyt viikonlopun aikana saisi uuden kirjeen aikaiseksi.

PPPS. Tänään olikin aivan mahtavan upea ilma! Sää oli käytännössä kesäinen heti aamusta.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Lasten merkkivaatebuumi - tulipahan koettua