Byrokratiaa ja kielteisiä päätöksiä

Kun tulin kotiin matkalta, oli minulle tullut kirje Kelalta - olivat hylänneet sairauslomani taas. Sen ei oikeastaan olisi pitänyt olla yllätys, tuntuuhan kyseinen organisaatio tekevän kaikkensa syrjäyttääkseen minut. Kuitenkin asia itketti ja valvotti seuraavan yönä, ja olinkin sitä seuraavana päivänä aikamoinen zombi.

Puolison kanssa sovimme kuitenkin, että nyt ei anneta periksi. Valitamme asiasta. Meillä on nyt sekä yleis- että erikoislääkärin (fysiatri) todistus asiasta. Lisäksi työvoimatoimisto on sitä mieltä, ettei minulle voi nyt tarjota töitä tai koulutusta, kun kaksi työkokeilua on saman vuoden sisällä mennyt niskan takia penkin alle. Kuntoutuksen asiakasyhteistyöryhmässäkin ovat tilanteestamme tietoisia.

Kela on nyt ristiriidassa lausuntojensa kanssa, sillä loppusyksystä sain heiltä päätöksen, etteivät he ala arvioida kuntoutustarvettani, sillä heidän mukaansa heidän kuntoutuksensa ei kuntouta minua työkykyiseksi. Nyt, muutamia kuukausia myöhemmin, olenkin heidän mielestään täysin terve!

Tällaista tämä meidän elämämme on. Ihan kuin minulla ei olisi tarpeeksi huolta ihan jokapäiväisestä selviämisestä oireideni kanssa, niin byrokratiakoneisto laittaa yhä vain uusia kapuloita rattaisiin. Se väsyttää.

Kommentit

  1. Koitapa jaksaa, tuota se aina on. Vasta riittävän taistelun jälkeen myöntävät, sitä ennen tulee jatkuvasti hylsyjä.

    VastaaPoista
  2. Isot kiitokset tsempistä! Jokainen hylkäävä päätös on aina pieni henkinen romahdus, mutta periksi ei anneta! Minäkin uskon, että oikeus tapahtuu, kun tarpeeksi kauan jaksaa pysyä äänessä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lasten kaverit kylässä - ruokailu