Marsujen kotona

Marsut hallitsevat meidän asuntoamme. Häkki laajennusosineen vie noin neliömetrin kokoisen alueen olohuoneen nurkasta. Ovi avataan yleensä aamuisin, joten possut saavat halutessaan olla muuallakin - useimmiten he valitsevat kuitenkin tutun häkin.

Nasu osaa aloittaa kiljumisen aamulla, vaikka herätyskellokaan ei soisi. "Hohoi, porkkana on kohta myöhässä!" Huuto on vaativa ja useimmiten siihen on vastattava. Nasu on sairauksiensa vuoksi harvahammas, ja porkkana täytyy raastaa sille. Nipsu syö omansa kokonaisena.

Ruuan jälkeen on vuorossa päiväuni ja sen jälkeen toinen (ja kolmas) aamupala. Marsut rouskuttavat heinää lähes koko valveillaoloaikansa. Kun joku on kotona, marsut saavat tulla häkistä poiskin. Molemmat käyvät välillä häkin ulkopuolella haistelemassa.

Illalla on ulkoiluaika, toisinaan suljemme marsut häkin ulkopuolelle. Silloin pariskunta nukkuu tai käyskentelee ympäri asuntoa (makuuhuoneeseen ei heillä ole pääsyä). Johtoja tai muutakaan kiellettyä syötävää ei lattioilla ole.

Ulkoilun aikana tarjotaan molemmille tomaatinpalat, joiden päällä menee hyvin myös c-vitamiinijauhe. Tomaatin jälkeen varsinkin Nipsulla on tarve jyrsiä pahvia tai koivunoksia. Meillä meni aikaa, ennen kuin tajusimme, että kyse on hampaiden puhdistamisesta!

Iltarutiinit käsittävät puhtaiden pyyhkeiden vaihtamisen häkkiin, vedenvaihdon, ruokakupin täyttämisen pelleteillä sekä heinäseimen täyttämisen. Marsut ovat aina tyytyväisiä palatessaan häkkiinsä.

Kuluvalla viikolla olen näiden toimien lisäksi pessyt Nipsun  (hän tykkää valitettavasti istuskella pissalammikoissa) sekä hoitanut Nasun leuassa olevan patin joka päivä. Nasulle pitää myös syöttää maapähkinöitä, jotta äijän paino pysyisi terveen rajoissa.  Tiistaina leikkasimme puolison kanssa molempien marsujen kynnet.

Kyllä kahdesta pienestä marsusta harrastuksen saa - aivan mahtavan sellaisen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe