Hierontaa odotellessa

Hieronta on vammautumiseni jälkeen ollut olennainen osa niskani ja selkäni hoitoa. Hierojani on tuttu, hän löytyi vähän niin kuin "vahingossa". Opiskellessaan hän nimittäin sattui olemaan siskoni kämppäkaveri. 

Tuttu hieroja tietää, mitä kroppani kestää ja mitä taas ei. Aivan niskan yläosaa niiden ylimpien nikamien ympäriltä en voi antaa hieroa, sillä siitä tulee niin huono olo. Se on juuri se vammautunut alue, eli reaktio on mielestäni varsin looginen.

Käyn hierojalla kerran kahdessa viikossa. Kerran viikossa olisi liikaa, sillä vaikka hieronta poistaa jännityksiä ja helpottaa siten oloa pidemmällä tähtäimellä, se myös aiheuttaa lähes aina minulle välittömän huonon olon kahdeksi tai kolmeksi päiväksi.

Tämä taas johtuu kenties siitä, että hieronta laukaisee niskastani eräänlaisen suojajännityksen. Minun ei kannata suunnitella mitään kovin kummoista hieronnan jälkeisille päiville, sillä vointini on silloin tavallistakin epäluotettavampi.

Huomenna minulla on jälleen hieronta - yhyy, ihan vieraalle hierojalle! Omani on nimittäin lomalla. Joudun luultavimmin neuvomaan, kuinka kroppaani tulee käsitellä. Toivottavasti homma kumminkin pelaa jotenkin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe