Helmenharmaana perjantaina

Niskaselle ei kuulu mitään kovin erikoista. Tuleva kuntoutusjakso pyörii tietysti mielessä - koskakohan lähettävät Ortonista tarkempaa tietoa kuntoutuksesta? Sinänsä en tarvitse kuin jonkinmoisen päiväohjelman, jonne voin sitten suunnata jollakin julkisella kulkuneuvolla.

Kelan kuntoutusosasto näyttää kokemukseni pohjalta osastoista anteliaimmalta. Silti Kelan logiikka jaksaa   kerrasta toiseen ihmetyttää. Heidän perusteluissaan oli nimittäin mm. kohta, jossa he myöntävät kuntoutuksen, koska niskan retkahdusvamman jälkitilani aiheuttaa minulle merkittävää haittaa työelämässä ja muutenkin.

Toisen Kelan osaston mukaan minulla ei kumminkaan ole ks. ongelmia, joten sairauspäivärahoja tms. ei ole tähän päivään asti myönnetty. Ihmetyttää, ei voi muuta sanoa.

Kuntoutus siis myönnetään, mutta minkäänlaista toimeentuloa ei. On tietysti oikein hyvä, että sain kuntoutuksen, mutta jotenkin tuntuisi, että minun tulisi saada puuttuvat sairauspäivärahatkin, kun sairauteni kerran jossakin Kelan osastossa myönnetään!

No, se siitä. Meidän Nipsu-marsun kontrollivirtsanäyte on nyt tutkittavana, ja kenties tänään selviää, onko antibiootti purrut tulehdukseen. Nipsukka on aikalailla entisensä, mutta eihän sitä koskaan voi varmasti tietää.

Ai niin, kerrankin jotakin hyvää terveyskeskuksen päivystyksestä: jouduin käyttämään kyseistä palvelua erään vaivan vuoksi muutama päivä sitten. Kammotti mennä ollenkaan, kun edellisestä kerrasta oli niin huonot kokemukset.

Päivystyksessä kävikin niin, että odotusaika oli inhimillinen, lääkäri asiallinen ja asia hoitui käden käänteessä - joskus siis näinkinpäin!


Kommentit

  1. Kelassa ei oikea käsi tiedä mitä vasen tekee. Eikä aina edes tiedä oikea käsi mitä itse tekee. Odotan tässä selvitystä mistä asumistukilaskelmaani kehittivät tulosumman joka oli reilusti 3000 euroa totuutta enemmän. Hatustako vetävät näitä summia??
    Ei mitään tolkkua Kelan puuhissa!

    VastaaPoista
  2. Minä sain vasta perjantaina Kelan kuntoutusosaston tajuamaan, että minulla on samasta onnettomuudesta kaksi vammaa ja kaksi erilaista kuntoutusta haussa. Käsittelivät kokoajan yhtenä vammana ja onnistuivat pistämään Ortonin kuntoutusjaksohaun jäihin! Nimenomaan niskavammaanhan sitä ollaan kuntoutusta haettu jo koko kesä, aivovamma-dg ja kuntoutushaku tulivat vasta elokuun lopulla...

    VastaaPoista
  3. Katarina: en voi edes käsittää, miten tuo sinun asumistukisotkusi on edelleen käynnissä - miten pitkä aika kelalta oikein menee, jotta alkavat ymmärtää faktoja :D Kiva kun kävit kommentoimassa!

    Anna: kyllä meillä jokaisella pitäisi olla jonkinlainen "sihteeri", joka pitäisi yhteyttä Kelaan puolestamme. Asiakkaan on niin hankala saada sinne järjellistä kontaktia. Minä jo vähän elättelin toivoa, että oltaisiin oltu Ortonissa samaan aikaan - minun kuntoutusjaksoni alkaa ensi kuun puolessa välissä :)

    VastaaPoista
  4. Mene ja tiedä, lupasivat Ortonissa pistää minut peruutuspaikkajonoon tai välipakolla etsiä sen kuntoutuspaikan, kunhan vaan tulisi se Kelan päätös. Joka tapauksessa pääsen itsekin vasta aikaisintaan 12.11. lähtemään Ortoniin. Siihen saakka on esteitä, mm. käräjät, joissa olen todistajana.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe