Pissavaivoja

Viime viikot meillä on taisteltu Nipsu-raukan virtsatietulehduksen kanssa. Nipsulla oli yksi antibioottikuuri, joka ei kuitenkaan ilmeisesti parantanut koko tulehdusta. Pari päivää sitten piti ottaa kontrollivirtsanäyte, jonka tuloksia nyt odottelemme.

Tämän virtsanäytteen nro 2 ottaminen ei ollutkaan niin helppoa. Laitoin Nipsun aamulla puhtaaseen pesuvatiin, jonne sen oli tarkoitus lirittää. Nipsuhan hermostui vadissa olosta täysin ja yritti hypätä pois jokaiselta reunalta.

Voi vain ihmetellä, millainen voima tässä vanhuksessa piilee, sillä kaksi kertaa se onnistui ponkaisemaan vadista minun syliini (onneksi ei sentään sohvalta lattialle). Nipsua vahtiessa kaadoin oman jugurttini meidän sohvalle, ja jossain vaiheessa vaihdoimme puolison kanssa paikkaa.

Projektiin meni melkein tunti, kunnes se pieni liraus sieltä tuli. Sitä ennen tuli noin viisitoista papanaa, jotka piti tietysti noukkia yksitellen pois. Liraus kaadettiin purkkiin ja purkki kiikutettiin eläinlääkärille. 



Tässä Nipsu on jo selvästi rauhoittuneena heinää ja kuivia koivunoksia jyrsimässä. Ilme kertoo kyllä toista - Nipsulla on usein hieman säikähtänyt katse. On se kyllä dramaattinen ja säikky, joskin kaikin puolin ystävällinen. 

Tulehduksen hoitoon kuuluu myös päivittäinen pyllynpesu ja voitelu Vetramil-hunajavoiteella, joka tarkoitus on lieventää tulehdusta ja umpeuttaa haavoja. Nipsu on nimittäin myös pureskellut puheena olleen alueen ihan haavoille, kun ei ole muutakaan voinut. 

Nyt Nipsulla on kipulääkitys, joka on helpottanut tilannetta huomattavasti. Pyllynpesukin on tietysti ihan kamalaa, vaikka kuinka varovasti yrittää pestä ja kuivata. Vetramilissa on se hyvä puoli, että se haisee marsujen mielestä tosi pahalle ja lieventää siksikin osaltaan sitä pureskelua. 


Tässäpä vielä touhukaksikko eilen illalla. Nipsukasta (entinen Iso-Iita) on tullut sairauden myötä varsin pieni, painoa on enää kilo (keväällä 1350 grammaa). Toivottavasti osa painosta tulee takaisin, kun tulehdus on voitettu. 

 Nasu sen sijaan on oman parantuneen leukapattinsa takia elämänsä kunnossa. Pieni takaisku tosin koettiin viikko sitten, kun se ainoa ylähammas lähti melkein kokonaan irti. Sitä kasvatellessa tukiruoka työnnetään suoraan suuhun ja kaikki muu pilkotaan pieniksi paloiksi. Nasu luottaa, että palvelu pelaa eikä täten turhista masennu. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys