Raikas talvisää

Eilen heräsin outoon valoon. Ihan yllätyksestä ei ollut kyse, kun näitä lunta ennustavia säätiedotteita oli tullut joka tuutista koko viikon ajan. Verhojen takaa paljastuivatkin hennon lumikerroksen peittämät parvekkeemme sekä valkoisia naapuritalojen kattoja.

Ensimmäinen ajatuksemme oli, että parvekekalusteet ja kasvit (kyllä, mansikoitakin on tullut aina tähän viikkoon saakka) ovat edelleen pihalla. Tänä viikonloppuna olisi voinut laittaa partsit talvikuntoon, mutta nyt se jäi, kun kylmä sää jatkuu.

Meidän parvekkeillemme ei voi jättää mitään talveksi, kun asumme täällä vintillä eikä parvekkeiden päällä ole kattoa. Talvella parvekkeille sataa helposti metrin lumikinokset, joita lumisedät käyvät lapioimassa ja pudottelemassa alas. Meillä ei ole lupaa lumenluontiin.

Takaisin eilispäivään. Kyllähän sitä lunta piti lähteä pienelle kävelylle ihmettelemään. Ostin keväällä alennusmyynnistä kotimaiset Sievin talvikengät, joita pääsin nyt kokeilemaan. Vaihto sujui yllättävän kivuttomasti, vaikka niska huomasi heti ne kovemmat ja matalammat pohjat kuin lenkkareissani.


Alhaalta päin niitä valkoisia kattoja oli vähän vaikea kuvata, mutta onhan tuo vaalea sävy nyt varsin kiistaton! Katuja peitti musta jää, joten varoin vaistomaisesti liukastumista. Teen sen joka tapauksessa joka talvi - viime talvena kaaduin pitkin pituuttani Lasipalatsin viereen. Taisin kaatua silloin oikein, kun edes niska ei sillä kertaa sattunut.


Tämän pulukaverin väritys sopi hyvin päivän sävyihin. Joku taitaa käydä ruokkimassa näitä puluja, sillä niitä on poikkeuksetta iso parvi käyskentelemässä aina samassa kohdassa. Ovat myös hyvin kesyjä eivätkä mene ihmistä karkuun.


Uusilla reiteillä kohtaa myös uudenlaisia näkökulmia kaupunkiin. On kyllä kivaa, kun jalankulkijoitakin joskus huomioidaan ja kunnostetaan uusia kivoja kävelyreittejä. Yleensä tuntuu, että kaikki kulkuväyläuudistukset tulisivat lähinnä yksityisautoilijoille.

Ortonista lähettivät jonkinmoisen tervetuloa-kirjeen, jossa luulin olevan myös kuntoutusviikkoni aikataulun. Se olisi ollut kiva, sillä nyt sain vain ohjeet pakata sisä- ulko- ja uimavarusteet, joita kaikkia en kyllä todellakaan raahaa joka päivä mukanani, kun en kerran Ortonissa majoitu. Kirje oli varmaan suunnattu paikan päällä majoittuville.

Tänään teemme pienen, parin tunnin kyläreissun ja muuten oleilemme vaan. Täksi viikonlopuksi suunniteltu pidempi kyläreissu siirtyi pakottavista syistä tuonnemmaksi.Toivottavasti kuitenkin pääsemme sillekin matkalle vielä tämän vuoden puolella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe

Lastenhuone - tavaranvähennys