Uusia tuulia

Eilen iltapäivällä saimme sen kauan odotetun soiton päiväkodin johtajalta. Viesti oli iloinen, meidän Naakka on saanut osapäiväisen päiväkotipaikan ihan tästä läheltä, vähän yli 200 metrin päästä kotoa!

Iloa ja helpotusta seurasi rva:lla kimppu ristiriitaisia tunteita: "voi ei, nyt se lapsi lähtee maailmalle!", "teenkö oikein?" ja niin edelleen (minulla ei ole muiden- tai omaa lasta koskevia, tiukkoja mielipiteitä päivähoitoasiasta, nämä tunteet ovat ihan primitiivisiä äiti-ajatuksia. En kumminkaan päästäisi Naakkaa mihinkään, vaikka hän olisi 50-vuotias ;)

Kun päiväkoti alkaa, Naakan ikä on n. 1v 4kk. Hän on päiväkodissa osan viikkoa ja puolipäiväisesti. Rva:lle (ja tietysti myös hra:lle) jäänyt aika sujuu niin, että rva aloittaa todenteolla yrityksensä palata työelämään, näin osa-aikaisesti. Saa nähdä, mihin kaikkeen rahkeet riittävät, ehkä ensi vuonna tähän aikaan olemme jo viisaampia.

Mies jatkaa nelipäiväistä viikkoaan, jolloin hänellekin jää yksi arkipäivä aikaa lapsen kanssa.

Minun täytyykin tänään soitella heti tänään päiväkodin pienten ryhmään, sillä haluaisimme mieheni ja lapsen kanssa mennä tutustumaan paikan päälle heti tänä perjantaina, kun olemme kaikki kotosalla. Täytyyhän meidän nähdä, missä Naakka tulee viettämään aikaa jo parin viikon kuluttua.

Syyskuun alkuviikot kuluvat varmasti tutustuessa uuteen tilanteeseen. Kun Naakka toivon mukaan sopeutuu tilanteeseen, alkaa rva:n asioiden järjestäminen. Rva asioi todennäköisesti TE-toimistossa kuntoutusneuvojalla, omatoimisesti rva ei ole ehtinyt tehdä vielä oikein mitään, niin täysiä päivät meidän riiviön kanssa ovat.

Iik, meillä alkaa ihan uusi elämänvaihe!

Minä ehdin salille toivottavasti tänä iltana. Kävin maanantaina hierojalla, joka ei ollut minulle tuttu ennestään. Se oli pienoinen virhe. Hieronnassa ei ollut erityistä vikaa, mutta penkki, jossa maattiin, oli niskalleni täysin sopimaton. En saanut niskaani rentoutettua koko tunnin aikana, joten se on kipeämpi kuin ennen hierontaa. Jatkan tästä lähin mieluusti tutulla hierojalla ja penkillä!

Meillä kotona pitäisi muuten puuhastella laatikoiden siivousta! Ihmeellisesti ne sotkeentuvat, vaikka ei ollakaan asuttu pitkää aikaa. Naakan kanssa tätä on vähän vaikea toteuttaa, kun hän tykkää koskea kaikkeen ja levitellä tavarat ympäriinsä. Jos en siivoamisen välissä lue hänelle hänen kirjojaan (" tukevat reunat, punainen peräkärry", "kanin turkki musta on, nenänpäähän asti", "kun vihreän naatin pellolla nään, on porkkana oranssi väriltään" jne., Naakka tylsistyy ja suuttuu.

Tällaisia juttuja siivottiin eräänä päivänä pois Naakan lelulaatikoista, hän leikkii jo muilla jutuilla:





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe