Yhä lämpimämmissä tunnelmissa

Eilen rva pääsi taas kuntosalille. Hän lähti tukka putkella ulos asunnosta melkein samalla ovenavauksella kuin mies tuli kotiin - näin ne päivät 1-vuotiaan kanssa vaikuttavat!

Eilinen päivä, miehen ensimmäinen työpäivä ja minun ensimmäinen päiväni Naakan kanssa oli suurimmaksi osaksi mukava. Naakka heräsi n. 8.15., söimme aamupuuroa, pohdimme tilannetta (oikeasti katsoin vähän telkkaria ja Naakka levitti olohuoneen vapaan irtaimiston ympäriinsä) ja lähdimme lopulta puistoon.

Puistossa ei ollut vielä aamupäivällä liian kuuma. Naakka kipitti pallon perässä ja halusi tehdä vähän kaikkea keskittymättä mihinkään yli puolta minuuttia. Naakka kyllä seuraa muita lapsia, mutta ei ole vielä kovin kiinnostunut heistä, ellei aikuinen jotenkin "alusta" leikkitilannetta toisen lapsen kanssa.

Leikkikentältä palasimme pienen kävelyn jälkeen kotiin, missä Naakka siirtyi lounaan kautta päiväunille. Rva lepäili myös, vielä ei ole ilmeisesti se aika, että rva osaisi käyttää päiväunia hyödykseen.

Iltapäivällä teimme ihan tavallisia juttuja. Välipalan ja sen sellaisen jälkeen rva päätti, että nyt lähdetään kävelemään. Voi ei, miten kuuma ulkona oli, taas melkein 30 astetta! Naakalla oli hauskaa, mutta rva alkoi voida pahoin 15 minuutin kuluttua ulkoilun aloittamisesta, syynä niska ja heikko olo, joka johtuu helteestä.

Palasimme kotiin. Naakka ei olisi halunnut, joten seuraavat tunnit kuluivatkin "ei ole mitään tekemistä" - eleiden ja kiukuttelun parissa. Rva:n niskakipu yltyi, jotenkin se Naakan taluttaminen oli viimeinen niitti. Pakko sanoa, että rva alkoi hoiperrellessaan Naakan kintereillä olla jo hieman epätoivoinen, kun puoliso viimein tuli kotiin.

Epäröin sitä salille lähtemistäkin, mutta lähdin kuitenkin. Toisella salikerrallani sattui muuten olemaan avoimien ovien päivä, joten sitä rva:n pumppausta (tai siis salia) kierteli katsomassa ihmisiä yksin, kaksin tai vähän isommissakin ryhmissä. En osannut päättää, oliko oloni hieman kiusaantunut vai ei.

Kiputilanne säilyi illan ajan melko korkeana, mutta alkoi viimein tasoittua. Yö olikin sitten julmetun kuuma. Rva ei aluksi saanut nukuttua ja heräsi sitten kuumuuteen. Aamuyöstä, joskus neljän aikaan laitoimme ilmastointilaitteen päälle, vaikka rakkine pitääkin kovaa ääntä.

Laitoin peiton ja tyynyn pääni päälle, jolloin ääni vaimeni, ja nukahdin. Laite oli meillä päällä aamuun saakka. Eihän se jaksa koko asuntoa viilentää, mutta puhaltaa kuitenkin mukavasti, lämpötila laskee ehkä muutamalla asteella.

Kivun lisäksi voisin jo luopua tästä kuumuudesta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokeilussa ryhtiliivi

Lasten kaverit kylässä - ruokailu

Ärtyneen paksusuolen oireyhtymä - huonompi vaihe